Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2014 - Anul XIX, nr. 278 (5787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Alcoolul contrafăcut produs şi comercializat de o reţea naţională de traficanţi a ajuns şi pe piaţa suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băuturile alcoolice contrafăcute produse şi comercializate de o reţea de traficanţi cu ramificaţii în mai multe judeţe ale ţării a ajuns şi pe piaţa suceveană. Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală  Suceava, Cosmin Georgescu, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că inspectorii acestei instituţii vor demara ample controale în magazinele şi barurile din judeţ pentru identificarea acestor băuturi alcoolice. Cosmin Georgescu a arătat că inspectorii antifraudă vor efectua mai multe controale în domeniul produselor accizabile, în special pentru identificarea băuturilor care au banderole de marcaj false, existând semnale certe că acestea sunt comercializate pe piaţa suceveană.

Băuturile alcoolice contrafăcute pe care inspectorii antifraudă suceveni vor să le descopere sunt produse de un grup infracţional destructurat în luna octombrie a acestui an de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi al Direcţiei Generale a Vămilor. În acest dosar au fost efectuate 110 percheziţii la domiciliile celor implicaţi şi la sediile unor firme care făceau parte din acest grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi de producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale, afacerile ilegale având loc în Brăila, Constanţa, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Maramureş şi Bucureşti. Nivelul evaziunii fiscale în acest caz se ridică la circa cinci milioane de euro, în acest dosar fiind arestate 21 de persoane.

Potrivit informaţiilor publicate de DIICOT, membrii grupării au desfăşurat etapizat activităţi de determinare şi înlesnire a unor activităţi economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic şi produselor derivate. Aceştia începeau cu denaturarea ilicită a alcoolului etilic, urmată de livrarea disimulată a acestuia sub apartenenţa unor diverse produse, alcool sanitar, loţiuni cosmetice sau soluţii pentru spălarea parbrizelor, prin intermediul unor lanţuri de magazine de tip hipermarket către diverşi producători de băuturi contrafăcute, în baza unor înţelegeri prealabile cu aceştia. Ulterior achiziţionării angro a acestor produse, cei în cauză recurg la „renaturarea” ilicită a acestor produse, prin filtrări succesive şi alte procedee, şi comercializarea clandestină a alcoolului etilic astfel reobţinut sub formă de băuturi alcoolice.

Băuturile alcoolice astfel obţinute ar fi ajuns şi la comercianţi suceveni, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, Cosmin Georgescu, precizând că din informaţiile existente alcoolul contrafăcut, comercializat în mare parte sub formă de votcă, a ajuns în special în judeţele Suceava şi Botoşani. „Atragem atenţia sucevenilor să fie atenţi la ceea ce cumpără pentru că avem informaţii că pe piaţă există băuturi contrafăcute care sunt obţinute din spirt medicinal. Iar comercializarea acestor produse, pe lângă evaziunea fiscală la bugetul de stat, reprezintă şi un atentat la sănătatea populaţiei”, a spus Cosmin Georgescu. El a adăugat că inspectorii antifraudă vor efectua controale peste tot unde se comercializează băuturi alcoolice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoolul contrafăcut produs şi comercializat de o reţea naţională de traficanţi a ajuns şi pe piaţa suceveană.
 Vizualizări articol: 3037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alcoolul contrafăcut produs şi comercializat de o reţea naţională de traficanţi a ajuns şi pe piaţa suceveană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 nov 2014, 12:10:29
de 20 de ani se vand bauturi contrfacue si alcool dublu rafinat an acest judet si nu numai bazarul este plin de alcool dublu rafinat crasmele de alcool prfacut si voi abia acuma vati sesizat ? 90 la suta din produsul brut vine de la bistrita acolo faceti cercetarile si nu mai bateti campii .
1.1  RE: Comentariu trimis de
(28 nov 2014, 17:14:15
N-ar fi mai bine sa invatati gramatica IN (nu an) loc sa bateti campii pe aici ? Poate invatati sa puneti punct cand terminati o propozitie. Ca ati "mancat" litere... mai e cum mai e. dar sa va bateti joc de dumneavoastra "mancand" si cratime... e prea mult. Sper ca nu V-ATI suparat .
2.   O ipoteză trimis de
(28 nov 2014, 20:55:11
Cum nu se ştie că,cantităţi apreciabile de alcool se aduc din zona Cernăuţi (Ukraina),cu diferite denumiri de votkă,witschi,finlandia,sau chiar acool rafinat.
Toate acestea sunt contrafăcute din alcool etilic,metilic,alcool industrial,wite spirt,acetone,diluanţi,chiar şi diferite benzenuri.
Vă daţi seama ce bombe toxice se comercializează prin buticuri,magazine,pieţe,res este controlul de mărfuri la graniţă,sau Direcţia de Sănătate Publică.
3.   Coment trimis de
(29 nov 2014, 08:38:14
Nu era bun să fi menţinut în producţie Fabrica de spirt Radăuţi (ISBA,SAB),doamna director ,i s-a oferit un post la Suceava,iar jungla de fraude s-a făcut simţită.
Nu a mai rămas picătură de spirt pe vreo conductă,ba din contră s-a furat tot ce a fost,inox,cupru,fier.
Acei care au făcut aceste prăduieli şi-au ridicat şi vile,maşini, cu spirtul vândut la nunţi,botezuri şi înmormântări.Nimeni nu răspunde,este-n România.Otrava de la ucraineni îi mai bună.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei