Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2014 - Anul XIX, nr. 277 (5786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă....

Perioada 27 noiembrie - 3 decembrie

Două evenimente culturale, la Observatorul Astronomic

În perioada 24 noiembrie - 15 decembrie, Galeria de Artă a Observatorului Astronomic al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava propune iubitorilor de artă suceveni expoziţia de creaţie plastică şi de fotografie "Corespondenţe". Evenimentul oferă publicului ocazia de a admira o selecție de lucrări realizate de artiştii plastici ieşeni: Otilia Chiriac, Demetriad Bălănescu, Maria Boz şi Ram-Lăcrămioara Boz. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări “Ştiinţă şi Artă - dialoguri interculturale”. Vernisajul evenimentului are loc astăzi, la ora 17.00. Tot la Observatorul Astronomic, are loc un atelier de modelare în lut cu copiii de la diferite școli din Suceava, coordonat de Ram-Lăcrămioara Boz. Vernisajul lucrărilor realizate de copii la acest atelier va avea loc mâine, la ora 17.00.

 

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, spectacol aniversar

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava marchează Unirea Bucovinei cu România, care a avut loc pe 28 noiembrie 1918, şi 60 de ani de activitate muzical-dramatică, printr-un spectacol aniversar care se va desfăşura în zilele de 28 şi 29 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Vineri, 28 noiembrie, de la ora 14:30, „Buciumaşii” din Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul Folcloric „Cetina” din Vama şi Corala „Academica” din Câmpulung Moldovenesc, dirijor prof. Emil Forfotă, vor fi cei care vor deschide programul spectacolului aniversar pe scena suceveană. Tot vineri, de la ora 15:30, sucevenii iubitori de folclor vor putea urmări un recital extraordinar susţinut de Sofia Vicoveanca, urmat de momente artistice deosebite oferite de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi invitaţii săi. Sâmbătă, 29 noiembrie, spectacolul de la Casa de Cultură Suceava începe la ora 15:30, cu recitalul interpretei de muzică populară Margareta Clipa, însoţită de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi invitaţii săi: Alexandru Dumbravă, Cristina Gheorghiu, Alexandru Havriliuc, Doru Farcaş, Gheorghe Nuţu, Constantin Mândrişteanu, Constantin Smochină, Ghiocel Cioltan, Alina Ţăpar, Andrei Iftimie. Intrarea la spectacol este liberă.

 

Simpozionul internaţional „Bucovina - File de istorie”

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează, la Muzeul de Ştiintele Naturii Suceava,în zilele de27 şi28 noiembrie, cea de-a XVI-a ediţie a SimpozionuluiInternaţional „Bucovina - File de Istorie”. Manifestarea, la care participă peste 60 de specialişti din România, Ucraina şi Republica Moldova, vizeazăsecţiunile Arheologie, Istorie modernă şi contemporană, Conservare şi restaurare.

 

Expoziţie naţională de păsări şi mamifere mici de curte

În perioada 26-30 noiembrie, în Complexul Comercial Orizont Plaza, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, va avea loc „Expoziţia Naţională a României Suceava 2014 – porumbei de agrement şi sport, găini şi iepuri de rasă, alte păsări şi mamifere mici de curte”. Până acum şi-au anunţat prezenţa peste 500 de crescători din ţară.

De vineri până duminică, expoziţia va fi deschisă publicului. Expoziţia este organizată de Asociaţia „Ţara Fantezia de Sus”, cu sprijinul Primăriei Suceava.

 

Joi, 27 noiembrie

Lansarea volumului „Desenul inimii”, la Librăria Cărturești

La ora 18:00, sunteţi invitaţi să participați la lansarea volumului „Desenul inimii”, scris de Samuel Piscuc, licențiat în psihologie și sociologie. Evenimentul, prezentat de Mihai Sultana Vicol, Tiberiu Ciubotari și Roxana Popovici, va avea loc în ceainăria Librăriei Cărturești, din incinta Iulius Mall, și va fi urmat de un recital de poezie și de un moment muzical asigurat de Trio Cornea.

 

Concertul extraordinar „Suceava – capitala spirituală a Bucovinei”

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 18:00, Concertul extraordinar „Suceava – capitala spirituală a Bucovinei”, unde îşi dau concursul Ansamblul folcloric „Rapsodia Bucovinei” şi invitaţii: Anton Achiţei, Gabriela Teişanu, Laura Haidău, Alexandru Recolciuc, Doina şi Ciprian Petroaie şi Tatiana Harabagiu. Conducerea artistică: Ovidiu Şvarţ. Intrarea este liberă, pe bază de invitaţii, ce se pot ridica de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

 

„Seară românească”, la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava organizează, de la ora 17.30, la biblioteca publică suceveană (corp B, mansardă), o „Seară românească”, dedicată Zilei Naţionale a României. Cu genericul „1 Decembrie - Suflet în sufletul neamului”, manifestarea cuprinde obiceiuri şi tradiţii româneşti prin cântec şi joc, parada costumului popular, concursul de fotografii cu premii „Tricolorul din inima mea” şi expoziţia cu degustare „Reţete culinare din Bucovina”.

 

Vineri, 28 noiembrie

Lansare de carte, de Ziua Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava şi Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează, de Ziua Bucovinei, la ora 11.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea cărţii „Dulce de Suceava - Amar de Cernăuţi”, semnată de Doina Cernica şi Maria Toacă. Prezintă: prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, prof. univ. dr. Ştefan Purici şi dr. Alis Niculică. Moderatori: dr. Gheorghe Gabriel Cărăbuş şi Carmen Veronica Steiciuc.

 

Lansări de carte

Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava organizează, la ora 16.00, în Sala „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea cărţilor „Şoapte şi tăceri din toamnă” şi „Cuvinte din clepsidră”, de Carmen Antoaneta Marcean. Prezintă Angela Furtună, Emilian Marcu şi Ioan Ieţcu. Invitaţi: Ion Drăguşanul şi Romeo Istrati. Moderatori: Rodica Rodean şi Gabriel Cărăbuş. Evenimentul cuprinde şi o expoziţie de grafică de carte, realizată de Anca Făget, precum şi un moment artistic, susţinut de Gabriela Teişanu.

 

Concerte cu Ami şi Holograf, la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava sărbătoreşte Black Friday şi propune un pachet complet de distracţie, după un program prelungit. Invitaţi speciali la cumpărături, cei care vor aduce distracţia la Suceava, artişti care vin pregătiţi cu hiturile îndrăgite, sunt Ami şi Holograf. Brandurile preferate ale sucevenilor au pregătit reduceri de până la 80%. Iulius Mall îi aşteaptă pe clienţi să se bucure de Black Friday, în intervalul orar 9.00-24.00. Gazde evenimentului vor fi carismaticii prezentatori Daniel Buzdugan şi Mihai Morar.

 

Concertul Golden Șlagăr, la Del’Iri Pub Suceava

Începând cu ora 22:00, Del’Iri Pub Suceava vă invită la concertul Golden Șlagăr susținut de trupa Odyssey. Un bilet costă 10 lei.

 

Luni, 1 decembrie

Program de Ziua României

Sucevenii care vor participa luni la manifestările organizate în municipiul reşedinţă de judeţ de Ziua Naţională a României vor putea asista la un concert susţinut de două dintre trupele celebre din anii '90, Fun Factory şi No Mercy, precum şi la un recital al interpretului italian Francesco Napoli. La ora 12:00, parada militară de 1 Decembrie se va desfăşura pe bulevardul Ana Ipătescu, de la primărie şi până în zona ruinelor de la Curtea Domnească. Începând cu ora 14:00, pe esplanada Casei de Cultură Suceava are loc un spectacol de muzică populară. De la ora 17:00, sucevenii sunt invitaţi la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun amplasat în centrul Sucevei. Acest moment este urmat, de la 17:15, de un spectacol artistic care va avea loc tot în centrul municipiului, susţinut de formaţia Hara şi Eduard Hanuseac. În timpul acestui spectacol va avea loc şi parada cu torţe, la care vor participa 200 de jandarmi şi cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Apoi, după un recital al coralei Jandarmeriei, pe scena din centrul Sucevei vor urca Fun Factory, No Mercy şi Francesco Napoli. Cei trei invitaţi vor susţine concertele între orele 18:30 şi 20:40. Tot de Ziua Naţională, Primăria Suceava va oferi participanţilor la aceste evenimente câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi şi tocană de fasole gătită la ceaun, dar şi vin fiert.

 

Miercuri, 3 decembrie

Spectacolul „Deschide ochii. Deschide inima”, la Iulius Mall Suceava

La Iulius Mall Suceava va avea loc, de la ora 13:00, Spectacolul „Deschide ochii. Deschide inima”, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, acţiune care a ajuns la ediţia a IX-a. Evenimentul marchează Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Pe lângă spectacolul artistic la care vor participa zeci de persoane cu dizabilităţi, din mai multe centre din judeţ, dar şi artişti consacraţi de muzică populară: Sorin Filip, Călin Brăteanu şi Andreea Chisăliţă, va fi organizată şi o expoziţie cu lucrări realizate de persoane cu nevoi speciale, în atelierele ocupaţionale din centrele de reabilitare. Acţiunea este organizată în parteneriat cu Iulius Mall. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.....
 Vizualizări articol: 2223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă....3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei