Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Impozitele şi taxele locale pentru 2015 vor fi stabilite săptămâna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taxele şi impozitele locale pe care sucevenii le vor avea de achitat anul viitor urmează să fie stabilite săptămâna aceasta, în cadrul şedinţei de Consiliu Local care va avea loc joi, 27 noiembrie, de la ora 14.00.

„Sucevenii nu vor avea de plătit în plus, pentru că impozitele şi taxele locale nu vor fi majorate nici pentru anul viitor, plus că vom acorda aceleaşi bonificaţii ca şi în acest an. Sper ca membrii Consiliului Local Suceava să aprobe proiectul în forma depusă şi să avem de acum baza fundamentării bugetului local pentru 2015”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform proiectului de hotărâre, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care îşi achită până la 31.03.2015 impozitul pentru întregul an, pentru clădiri şi terenuri, beneficiază de o reducere de 10% din suma datorată.

Tot 10% este bonificaţia care se acordă şi la plata integrală, până la finele lunii martie, a impozitului datorat pentru mijloacele de transport cu tracţiune mecanică şi pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Reducerea se aplică atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitele şi taxele locale pentru 2015 vor fi stabilite săptămâna aceasta.
 Vizualizări articol: 2078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Impozitele şi taxele locale pentru 2015 vor fi stabilite săptămâna aceasta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vax albina trimis de
(25 nov 2014, 11:31:04
Faptul ca o Primarie sau un Consiliu local spune ca taxele si impozitele locale vor ramane la fel,adica nu vor creste este egal cu zero.Important e ce va face guvernul in cadrul bugetului.Guvernul stabileste nivelul taxelor si impozitelor.Si tinand cond de gaura de 6 miliarde de euro facuta de discotecar in buget cu toate pomenile electorale,se vehiculeaza ca taxele si impozitele vor creste semnificativ.
Iata cateva scenarii de lucru ale Ministerului Finantelor:
1, Creșterea impozitelor pe proprietate cu 25% în anul 2015 și cu încă 25% în anul 2016.
2, Trecerea la impozitarea progresivă a veniturilor din anul 2016.
Pentru mașini, proprietarii vor plăti un impozit majorat de la 8 la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi (cm3) în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv și de la 18 lei la 30 lei/200 cm3 pentru mașinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cm3 și 2.000 cm3 inclusiv.
În plus, din 2015, autoritățile locale vor avea dreptul să majoreze impozitele și taxele locale cu până la 50% față de o marjă de 20% în prezent.
Sigur ca acestea sunt scenarii de lucru.Guvernul Ponta spune ca nu va mari nika.Poate band sampanie cu foita de aur discotecarul a avut o revelatie si rezolva bugetul in mod miraculos.Tineti cont ca si pretul la gigacalorie la centralizati ar putea creste cu 35-40%.

2.   Habarnista lui Ponta trimis de
(25 nov 2014, 11:39:37
Orice lista a remanierii guvernului incepe invariabil cu Ioana Petrescu.Favorit ar fi Florin Georgescu,dar se pare ca acesta nu prea ar vrea sa se reintoarca in Guvern, cel putin pana ce nu il va lamuri cineva de unde se acopera cele sase miliarde de euro pe care tara noastra le are de achitat creditorilor externi in 2015. Este vorba despre o suma uriasa, a carei plata nu se mai poate amana sau reesalona.Emisarii FMI care se pregatesc sa soseasca la Bucuresti le-au transmis deja guvernantilor romani ca nu sunt de acord cu o noua reesalonare.Inevitabil, mediul privat va trebui impozitat suplimentar.
3.   Guvernul Ponta trimis de
(25 nov 2014, 11:50:45
Nu era suficient ca parlamentul duduie de corupti ca ei apar ca ciupercile dupa ploaie si in guvern.UDMR a pus-o ministrul culturii pe Csilla Hegedus.Cand am deschis netul sa vad cine e era sa fac infarct:
Milioane de euro cu dedicaţie pentru consiliera lui Kelemen Hunor,00000000000000
Cât timp a ocupat funcţia de ministru al Culturii, udemeristul Kelemen Hunor a tăiat și-a spânzurat, împărțind milioane de euro acolo unde trebuie, inclusiv consilierei personale, Csilla Hegedus.Nu mai puțin de 1,5 milioane de euro a primit Csilla Hegedus pentru restaurarea castelului Banffy din comuna Bonțida, județul Cluj. Castelul în sine are o mare valoare istorică, însă modul în care s-au acordat acești bani este de-a dreptul deranjant. În vremea cât Hunor a fost ministru al Culturii, Csilla Hegedus a fost atât consiliera lui personală, cât și președinte al Transilvania Trust (asociația în administrarea căreia se află castelul Banffy), precum și președinte al Administrației Fondului Cultural Național. Instituția care a dat bani Transilvaniei Trust nu este nimeni alta decât Administrația Fondului Cultural Național.În timp ce Csilla Hegedus își dădea singură bani publici, fonduri importante de la Ministerul Culturii primea și tatăl ei, Szabo Balint, pentru revistele și proiectele sale. Acesta este cunoscut și drept unul dintre experții în restaurarea de monumente.Și, fix pentru că este foarte cunoscut în restaurarea de monumente, fostul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, împreună cu consiliera sa foarteHunor apropiată, Csilla Hegedus, i-au dat acestuia bani publici cu nemiluita.
Si se continua asa cu multe milioane de euro.NU MAI POT FRATE,NU MAI VREAU CORUPTI IN GUVERN!!!!!!!!

4.   PSD vrea sa controleze ANI trimis de
(25 nov 2014, 11:56:44
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, verificat anterior de ANI pentru fals în declaraţia de avere, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, al cărui nume apare într-un dosar deschis recent de DNA cu suspiciunea că ar fi favorizat o firmă căreia i-a fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, dar şi istoricul Constantin Buchet, apropiat al lui Corneliu Vadim Tudor se numără printre propunerile pentru noul Consiliu Naţional de Integritate care ar urma să fie votat săptămâna aceasta în Senat. Membrii CNI au printre atribuţii propunerea de numire sau revocare a şefilor instituţiei, analizarea rapoartelor acestora şi recomandarea strategiei de activitate a ANI.PSD vrea sa controleze ANI si sa-si scape coruptii de acuzatii.
5.   Robert Negoita si Scufita Rosie trimis de
(25 nov 2014, 12:05:37
De iubaretul Robert Negoita am mai vorbit.El a aparut in calitatea de martor în dosarul DIICOT privind o retea de proxeneti, el fiind unul dintre clienții obișnuiți ai rețelei, un consumator de minore, ”degustător” de eleve de liceu și tinere .Una dintre victimele lui Negoiță a declarat că acestuia îi place să se deghizeze în lupul din „Scufița Roșie“, atunci când face sex.„În primăvara anului 2008 inculpatul Tămârjan Ion Valeriu a încercat să o recruteze prin fraudă şi înşelăciune pe martora Rantea Andreea Teodora în scopul exploatării ei sexuale . În timpul participării la concursul Miss Academy 2008 a trimis-o într-o cameră de la ultimul etaj al hotelului Rin Grand, aparent pentru a lua de acolo o rochie, de fapt un pretext pentru ca victima să se întâlnească cu Negoiţă Robert Sorin, care o aştepta acolo. Întrucât i-a refuzat atunci acestuia avansurile sexuale, martorul i-a dat de înţeles că putea pleca acasă încă înainte de finală pentru că el este juriu.
6.   Tupeu infinit si jigniri marlanoase trimis de
(25 nov 2014, 13:52:09
Ponta a revenit in Parlament dupa vacanta la fel de tupeist si plin de jigniri.Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban i-a cerut lui Victor Ponta demisia din cauza organizării foarte proaste a votului în străinătate." Pentru mine demisia domnului Ponta este mult prea puțin. Scapă mult prea ușor! Art. 57 din Legea alegerilor prevede că încălcarea dreptului la vot se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.Domnule Ponta, dați-vă demisia! Domnule Ponta, sunteți o pată pe obrazul României! Sunteți omul care a reușit să ne facă de râs în fața întregii Europe! Plecați, acum!”.Replica lui Ponta a fost una deja „clasică”: l-a făcut bufon pe Ludovic Orban şi l-a acuzat că din cauza unuia ca el, pe când era ministru al transporturilor au plecat mulţi români din ţară şi i-a spus că dacă nu ar fi fost pe listele USL nu ar fi intrat în Parlament.
7.   Tupeu infinit si jigniri marlanoase trimis de
(25 nov 2014, 13:56:31
Premierul Victor Ponta l-a acuzat pe Rareş Bogdan că ar fi ofiţer acoperit, după ce jurnalistul a făcut publice imagini cu Victor Ponta în Dubai.Rasunde Rares Bogdan:
"Domnul Ponta, pentru a ieşi din această ecuaţie, încearcă să arunce cu noroi.De cariera mea nu s-au ocupat cei de la SIE. Nu a trebuit să vină George Maior să mă ajute să devin premier, nu a trebuit să vină ofiţerii de legătură de la Paris ca să mă transfome dintr-un procuror slab sau prost, cum a fost domnul Ponta, într-un politician, nu a trebuit să mă ducă nimeni de mână la domnul Adrian Năstase în birou să mă facă şef al Corpului de Control. La mine lucrurile sunt foarte simple. Eu sunt jurnalist, am o carieră de 12 ani în jurnalism şi rămân jurnalist.De ce ne-a explicat că va merge alături de familie pentru a se retrage, dar dânsul era lângă Sebastian Ghiţă şi lângă o brunetă focoasă".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei