Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2014 - Anul XIX, nr. 272 (5781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnări

Pedepse grele, care însumează 47 de ani de închisoare, pentru membrii unei grupări care a sustras peste 300.000 de euro din conturi bancare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat definitiv acum două zile într-un mare dosar de crimă organizată în care au fost judecaţi 18 inculpaţi, majoritatea din Suceava, trimişi în judecată pentru fraude bancare în urma cărora unii dintre membri au pus mâna pe o adevărată avere. Şapte dintre membrii grupării au primit condamnări grele, cu executare, care însumează 47 de ani de închisoare.

Din ancheta derulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, care au trimis dosarul în instanţă în 2011, a rezultat că membrii reţelei au pus mâna pe o întreagă avere: aproape 250.000 de euro, 70.000 de dolari SUA şi peste un miliard de lei vechi.

 

Cum acţiona gruparea

Reţeaua, a rezultat din anchetă, a acţionat prin intermediul unui angajat al unei bănci sucevene, condamnat în dosar, care a facilitat accesarea neautorizată a sistemelor informatice, atât pentru obţinerea datelor de identificare a unor conturi bancare, cât şi în scopul efectuării unor transferuri neautorizate de numerar.

În locul titularilor conturilor păgubite, la bancă s-au prezentat membri ai grupării, care au ajuns să aibă acces la conturi, după ce s-au folosit de acte de identitate falsificate şi s-au dat drept clienţi ai bănci, persoane ale căror date au fost „furate” din baza de date a unităţii bancare de angajatul corupt. Aceiaşi indivizi au racolat oameni fără adăpost ori persoane cu venituri modeste din municipiul Suceava, le-au pus să facă credite cu acte falsificate şi le-au folosit în comiterea întregului lanţ de escrocherii.

 

Între 5 şi 10 ani de închisoare pentru capii grupării

Cea mai grea pedeapsă o are de executat Ovidiu Stelian Năstase, din Mitocu Dragomirnei, care a fost condamnat la 10 ani de închisoare, el fiind considerat de anchetatori capul grupării. Năstase se poate considera totuşi norocos, prima instanţă, Tribunalul Bacău, condamnându-l la 15 ani de închisoare.

Un alt inculpat, Roman Cezar Negriuc, tot din Ipoteşti, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în timp ce Adrian Pîslaru, din Suceava, are de executat 8 ani de închisoare.

Gheorghiţă Pîţîliga, din Neamţ, Gabriela Lăpuşneanu, din Suceava, şi Gheorghe Gavril, din Şcheia, au de executat câte cinci ani de închisoare, în timp ce Constantin Robu, din Suceava, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Doi dintre inculpaţi, Gheorghe Gavril, în vârstă de 55 de ani, şi Adrian Pîslaru, în vârstă de 31 de ani, cel care era angajatul băncii şi a deschis drumul infracţional al membrilor grupării, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava încă de miercuri seară.

Majoritatea celorlalţi inculpaţi au fost şi ei găsiţi vinovaţi de judecători, însă, având un rol mai puţin important în grupare, au primit pedepse de 1-3 ani de închisoare, care au fost suspendate condiţionat.

Instanţa care s-a pronunţat în acest dosar a luat act de faptul că o parte din prejudiciu a fost recuperat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse grele, care însumează 47 de ani de închisoare, pentru membrii unei grupări care a sustras peste 300.000 de euro din conturi bancare.
 Vizualizări articol: 4026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Pedepse grele, care însumează 47 de ani de închisoare, pentru membrii unei grupări care a sustras peste 300.000 de euro din conturi bancare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei