Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2014 - Anul XIX, nr. 271 (5780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Majorări salariale

Poliţiştii locali suceveni ar putea primi, de la anul, 24 de lei/zi în plus la salariu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii locali din municipiul Suceava ar putea primi, de anul viitor, suma corespunzătoare alocaţiei zilnice pentru hrană, dacă deliberativul local va aproba un proiect de hotărâre de consiliu, în acest sens.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că dintre cei 123 de poliţişti locali, 28 vor primi suma de 24 de lei/zi, iar 95, care fac parte din echipele de patrulă, vor primi câte 2 lei în plus, deci 26 de lei. „Mi se pare corect să acordăm aceşti bani pentru că poliţiştii locali au salarii foarte mici. Ei fac patrule împreună cu cei de la poliţia naţională, dar salariile le au la jumătate”, a afirmat Lungu. Potrivit primarului, un poliţist local debutant are un salariu net de 500-600 de lei lunar.

 

Efortul bugetar este de 1,4 milioane de lei

Ion Lungu a anunţat că va iniţia un proiect de hotărâre pe care îl va supune dezbaterii consilierilor locali şi că are încredere că aceştia îl vor aproba, mai ales că efortul bugetar nu ar fi foarte mare. Acordarea normei de hrană pentru poliţişti ar presupune o alocare de la bugetul local de 1,4 milioane lei.

Poliţia Locală a fost înfiinţată în data de 1 februarie 2011, ca serviciu în cadrul primăriei, administraţia locală fiind cea care suportă costurile de funcţionare. Rolul poliţiştilor locali este de a asigura respectarea ordinii şi liniştii publice, paza bunurilor, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială, dar aceştia au preluat şi anumite atribuţii de la poliţia rutieră, asigurând fluenţa circulaţiei şi având dreptul să oprească în trafic conducătorii auto. De asemenea, verifică legalitatea activităţilor de comerţ efectuate în pieţele agroalimentare de persoanele fizice autorizate şi de operatorii economici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii locali suceveni ar putea primi, de la anul, 24 de lei/zi în plus la salariu.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Poliţiştii locali suceveni ar putea primi, de la anul, 24 de lei/zi în plus la salariu4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(20 nov 2014, 11:13:30
daca le dam 24 de lei sa fie mai vigilenti ca tare ne mai omoram pe strada intre noi.....
2.   Atentie la promisiuni trimis de
(20 nov 2014, 13:12:37
Multa atentie la promisiuni domnule primar.Mai era unu care a promis marea cu sarea.Sa vedem acum pe unde mai scoate camasa.Prima promisiune a galacticului a picat.TVA la alimente nu se micsoreaza.sa vedem celelalte.Am aflat acum cu mare bucurie ca parlamentul a votat limitarea mandatelor pentru primar si presedinte Consiliu Judetean la 2 MANDATE.De asemenea am aflat ca se reia discutarea ordonantei de urgenta a traseistilor in Senat.Daca pica ,fereasca Dumnezeu.:))
3.   Vesti foarte bune trimis de
(20 nov 2014, 13:27:24
Demiterea primarului Lungu e foarte aproape si pe doua fronturi.O data,daca pica ordonanta traseistilor domnul primar paraseste fotoliu.A doua ,reprezentanţii organizaţiei „Suceava noastră” pregătesc un referendum pentru demiterea actualului şef al administraţiei locale.
„Pentru a-l demite pe Ion Lungu prin referendum local avem nevoie de o prezenţă de 30% dintre cetăţenii cu drept la vot, deci de 29.000 suceveni. Dintre aceştia, 25.000 suceveni vor trebui sa voteze ”, au arătat membrii organizaţiei „Suceava noastră”.În data de 18.09.2014 am anunţat la Intermedia TV că ne vom lua Suceava înapoi prin demiterea lui Ion Lungu prin organizarea unui referendum. Suceava Noastra, cu sprijinul Sucevenilor, va demara demersurile pentru organizarea referendumului de demitere a lui Ion Lungu. Esenţa democraţiei este consultarea populaţiei şi votul, ca măsuri de legitimare a acţiunii aleşilor. Votul nostru trebuie să permită schimbarea rapidă atunci când apar nemulţumiri, atunci când acţiunile conducătorilor mutilează comunitatea şi valorile acesteia. Pas cu pas ne luăm oraşul înapoi!”, este mesajul reprezentanţilor organizaţiei „Suceava noastră”.
4.   „Laudă-mă gură, ca să-ţi dau friptură”, trimis de
(20 nov 2014, 14:13:08

Lupta cu consilierii pentru reabilitarea Termica şi schemele corupte s-au dovedit a fi un adevărat fiasco, lucru recunoscut în repetate rânduri chiar de primarul Lungu.
De asemenea reabilitarea centrului Sucevei, programele privind mansardarea,izolarea termică a blocurilor au murit din faşă.
Amenajarea unei parcari in George Enescu a rămas de asemenea la nivel de intenţie. La fel şi planul transportului public, să cumpere autobuze electrice noi şi iluminatul străzile cu becuri LED.
Reabilitarea a trei cartiere propuse: Obcini,G. Enescu si Marasesti si
amenajarea străzii pietonale din centru rămâne şi ea, deocamdată, în lista promisiunilor nerespectate ale Primăriei, iar ceea ce ține de reabilitarea străzilor si trotuarelor din oraş lucrurile nu s-au mai mişcat din loc.

Primarul Lungu nu mai conteneşte să se auto-elogieze cu privire la lucrurile măreţe pe care le face el în calitate de primar de Suceava. Nimic de spus, dar nu stiu ce-l opreste sa transforme vorba in fapta!
5.   Lene trimis de
(20 nov 2014, 14:54:44
Trantorii trebuie sa pape bine ca sa nu lesine naibii in fata infractorului!
6.   Amestecate trimis de
(20 nov 2014, 14:57:22
*Pe domnul Ponta l-a votat domnul Lungu iar in Diaspora doar romanii din Palestina.Iohannis a avut 90% din voturile din Diaspora.
*Pe domnul Ponta l-a votat domnul Lungu si Gabriela Firea.APADOR-CH solicită public demisia din funcție a Gabrielei Vrânceanu Firea, motivând că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator.
*Pe domnul Ponta l-a votat domnul Lungu si ministrii de externe Corlatean si Melescanu.Procurorul general, Tiberiu Niţu, a anunţat ca a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora.Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat că Guvernul putea da o ordonanţă de urgenţă pentru suplimentarea numărului de secţii de votare între cele două tururi de scrutin.
7.   Raducumamii...alt tradator trimis de
(20 nov 2014, 18:34:31
Da Radumatii.....pana mai ieri erai cel mai mare fan al psd-usl.....acum ai curajul sa comentezi de tradatori... Du-te si te arunca in apa Sucevei, ordinarule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei