Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Zeci de familii lăsate în beznă şi în frig, în prag de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii unui bloc de garsoniere din municipiul Suceava au rămas de ieri în întuneric, fiindu-le imposibil să mai folosească vreo aparatură electrică, inclusiv caloriferele electrice cu care îşi încălzeau locuinţele.

Măsura a fost luată de către cei care administrează fostul bloc de serviciu al Electromontaj, de pe strada Bazelor, pe motiv de neplată a facturilor de energie electrică către E.ON.

Locatarii garsonierelor rămase acum în beznă şi pradă frigului spun că ei au plătit facturile, aproape la zi, doar că banii nu au mai ajuns la furnizorul de energie termică.

Mai mult, se aşteaptă oricând să fie lăsaţi şi fără apă potabilă la robinete, pentru că, după cum spun ei, facturile către ACET nu au mai fost achitate din luna martie a acestui an, deşi cei mai mulţi dintre ei sunt cu plăţile la zi.

„Vor să ne fugărească din bloc, să scape de noi. Ne lasă fără utilităţi, să stăm ca şobolanii. Noi am plătit ce am consumat, de ce nu au mai ajuns banii la furnizorii de utilităţi?”, spune Sandu Coteţ, unul din cele aproximativ 80 de suflete care trăiesc în fostul bloc de serviciu, în condiţii greu de imaginat.

Nemulţumiţi, locuitorii blocului au fost ieri în audienţă la Primărie şi la Prefectură, în speranţa că cineva le va veni în ajutor, deşi, în mod direct, nici una dintre aceste instituţii nu are competenţa de a se implica în problema lor, ei fiind proprietari pe locuinţele lor, majoritatea achiziţionând camerele de 20 de mp în care multă vreme au stat în chirie.

Din cauza situaţiei juridice complicate a imobilului în care locuiesc, administrat în continuare de reprezentanţi ai firmei Electromontaj, an de an, locuitorii blocului au de  suferit din cauza lipsei utilităţilor.

Apă caldă nu mai au de foarte multă vreme, o parte din ei nici nu ştiu să fi avut vreodată, iar în alţi ani, căldură de la centrala proprie a blocului li se dădea din când în când, câte două câte două ore dimineaţa, la amiază şi seara. În iarna anului 2012, o lungă perioadă de timp au rămas total fără căldură. Întreg blocul e năpădit de igrasie, din cauza lipsei căldurii.

Oamenii spun că au încercat în fel şi chip să se racordeze la reţelele de utilităţi ale oraşului, dar nu li se permite să treacă cu conductele pe terenul firmei, încât sunt obligaţi să cumpere apă, energie electrică şi căldură, atunci când se furnizează, de la Electromontaj.

Caloriferele electrice sunt singura lor salvare, acum, în iarnă, dar fără curent la prize, acestea au devenit elemente de decor, precum caloriferele reci de sub geamuri.

De cealaltă parte, an de an, reprezentanţii firmei Electromontaj spun că sunt forţaţi să ia măsuri drastice, din cauza datoriilor mari acumulate la utilităţi de către cei care locuiesc ori au locuit acolo. Asta pentru că, pe lângă cei care au avut grijă să îşi plătească mereu ceea ce consumă, unii au rămas în urmă cu plata utilităţilor, iar celor rămaşi în bloc li se impută datoriile acumulate pentru garsonierele în care nu stă nimeni şi pentru cele din care locatarii şi-au „luat tălpăşiţa” fără să plătească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de familii lăsate în beznă şi în frig, în prag de iarnă.
 Vizualizări articol: 3110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Zeci de familii lăsate în beznă şi în frig, în prag de iarnă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei