Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examen

21 de elevi de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” au primit diplome DSD1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

21 de elevi de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi au primit diplome DSD1. Începând din anul 2013, colegiul a intrat în programul Deutsches Sprachdiplom (DSD), ceea ce dă elevilor posibilitatea de a susține un examen ce le atestă cunoștințele de limba germană oriunde în lume. Tipul de examen susținut la  Colegiul „Hurmuzachi” este DSD1, un examen de nivel B1, ce poate fi folosit oricând de elevii ce intenționează să studieze în străinătate. Cei 21 de elevi ai școlii  care au reușit să obțină diploma DSD1 au fost îndrumaţi de profesoara Angelica Popovici.

Pe 20 octombrie, Joachim Ferneding, reprezentant oficial al acestui program în România, a venit la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru a înmâna diplomele obținute de elevii școlii. Cu acest prilej, a fost organizată o activitate în limba germană, în cadrul căreia au fost prezentate momente artistice. Activitatea a fost moderată de eleva Andreea Șerban și a fost ”o adevărată încântare”, după cum a afirmat la final Joachim Ferneding. Pentru început, eleva Patricia Buliga a încântat publicul cu interpretarea unei melodii în limba germană, după care elevele Nicoleta Nichițoi și Luisa Lavric au prezentat tuturor importanța limbii germane pentru ele, într-o manieră personală.

Profesoara Angelica Popovici ne-a spus că elevii ce au obținut diploma DSD1 au pregătit o surpriză pentru toți participanții la activitate. „Elevii au realizat un film în care s-au prezentat și au dat câteva sfaturi elevilor doritori să obțină această diplomă în viitor. Momentul principal al activității a fost acordarea diplomelor, prilej cu care domnul Ferneding l-a felicitat pe fiecare elev în parte. La activitate a participat și directorul colegiului, profesoara Carmen Andronachi, care a luat la final cuvântul și a prezentat câteva dintre realizările școlii în domeniul limbii germane, felicitându-i, bineînțeles, pe elevii ce au susținut în acest an examenul”, ne-a spus profesoara Angelica Popovici.

Interesul pentru limba germană al elevilor de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” este din ce în ce mai ridicat. Un număr mare de posibili candidați și-au exprimat deja dorința de a susține în acest an examenul DSD. „Ne bucurăm că putem să le oferim elevilor noștri șansa de a obține acest certificat, care le oferă posibilitatea de a-și face recunoscute cunoștințele la nivel european. În Colegiul Național <Eudoxiu Hurmuzachi>, învățarea limbii germane a fost mereu o prioritate a elevilor și a profesorilor. Procesul de învățare a acestei limbi este unul anevoios, însă, cu multă răbdare și perseverență, elevii au reușit să obțină de-a lungul timpului rezultate foarte bune la concursurile și olimpiadele organizate pentru acest obiect”, a completat  profesoara Angelica Popovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 21 de elevi de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” au primit diplome DSD1.
 Vizualizări articol: 2073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
21 de elevi de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” au primit diplome DSD15.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei