Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2014 - Anul XIX, nr. 253 (5762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea pumnului

Numărul faptelor de violenţă contra persoanelor a crescut îngrijorător în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză realizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, care vizează primele nouă luni ale acestui an, arată o creştere mare în ceea ce priveşte criminalitatea contra persoanei, mai exact agresiunile sub diferite forme. Din analiza poliţiei rezultă că în primele nouă luni ale acestui an au fost înregistrate 4.899 de infracţiuni de acest gen, în creştere cu 1.022 de fapte (+26%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Majoritatea acestor infracţiuni au fost fapte de „loviri sau alte violenţe”, care reprezintă aproape 60% din total. La această categorie intră toate agresiunile aparent banale, care nu necesită un număr mare de zile de îngrijiri medicale. Aceste fapte nu sunt însă neapărat minore din punct de vedere al gravităţii, inclusiv agresiuni cu cuţitul fiind încadrate la această infracţiune, funcţie de numărul de zile de îngrijiri pe care le necesită victimele.

„Pe linie judiciară s-au înregistrat 2.646 de infracţiuni de loviri şi alte violenţe, majoritatea comise pe fondul consumului de alcool şi al conflictelor spontane”, a detaliat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În categoria faptelor grave săvârşite cu violenţă, în primele nouă luni ale acestui an s-au înregistrat patru infracţiuni de omor, o tentativă de omor şi 51 de infracţiuni de ucidere din culpă, din care 43 în accidente rutiere.

Statisticile mai arată că Suceava este, totuşi, mai sigur decât cele mai multe judeţe din România. Judeţul Suceava se află mult sub media naţională la capitolul infracţiuni de natură judiciară, fie că este vorba de agresiuni sau de furturi.

„În ceea ce priveşte criminalitatea de natură judiciară, la nivel naţional, după volumul criminalităţii, IPJ Suceava se află pe locul 28, sub media naţională”, a subliniat Epureanu. El a mai arătat că evoluţia criminalităţii în primele nouă luni ale anului situează Suceava mult sub media naţională, cu 1.989 de fapte la 100.000 de locuitori, media din România fiind de 2.319 de fapte la 100.000 de locuitori.

Conducerea IPJ Suceava se mai declară mulţumită de faptul că, în perioada ianuarie - septembrie 2014, poliţiştii au descoperit în flagrant 1.278 de infracţiuni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul faptelor de violenţă contra persoanelor a crescut îngrijorător în judeţ.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Numărul faptelor de violenţă contra persoanelor a crescut îngrijorător în judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
(30 oct 2014, 11:45:45
stiti cate victime care nu reclama agresiuna de teama? sunt multe cazuri, plus ca gobaile comunale de militieni a bagat spaima in cetatenii care suna la 112 si ii amendeaza si de asta statisticile sunt mincinoase, si ca numarul de infractiuni e mult mai mare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei