Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2014 - Anul XIX, nr. 249 (5758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă blândă

Un şofer care a omorât o femeie însărcinată şi a accidentat un copil, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din oraşul Vicovu de Sus, care a fost judecat pentru comiterea a patru infracţiuni la regimul rutier, cea mai gravă fiind cea de ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal o femeie şi l-a rănit grav pe unul din copiii acesteia, în vârstă de 8 ani, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată acum două zile de Judecătoria Rădăuţi, iar dacă sentinţa va rămâne definitivă şoferul va scăpa fără nici o zi de puşcărie. Inculpatul, Florin Nistor, pare să fi scăpat atât de uşor în condiţiile în care nu i s-a imputat culpă totală în cazul accidentului, deşi, în mod clar, tragedia a plecat de la greşeala sa.

Tragicul accident s-a petrecut pe 5 aprilie 2012, pe DN 2E, în centrul oraşului Vicovu de Sus. Florin Nistor, atunci în vârstă de 21 de ani, se afla la volanul unui autoturism VW cu volan pe partea dreaptă. Conform anchetei poliţiei, acesta a oprit şi a început să ruleze înapoi, pentru a întoarce pe un podeţ. În timp ce dădea cu spatele, şoferul nu s-a asigurat şi i-a lovit cu partea din stânga spate a maşinii pe Didina Răilean, în vârstă de 44 de ani, şi pe un copil al acesteia, în vârstă de 8 ani, care se aflau în traversarea drumului prin loc nepermis. Impactul a fost violent, femeia fiind proiectată pe asfalt, lovindu-se la cap. Personalul medical ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru ea, fiind deja decedată. Fiul ei în vârstă de 8 ani a fost rănit grav, însă a scăpat cu viaţă.

Didina Răilean avea patru copii şi era însărcinată cu al cincilea copil.

 

A comis încă trei infracţiuni după accidentul mortal

Interesant este că inculpatul a mai fost judecat în acelaşi dosar pentru trei infracţiuni comise după ce a provocat accidentul mortal. Conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată, Florin Nistor a fost judecat pentru că, pe 16 mai 2013, s-a urcat beat la volanul unei maşini neînmatriculate, în condiţiile în care avea şi permisul de conducere suspendat. De aici au rezultat infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere în perioada în care permisul îi era suspendat.

Judecătoria Rădăuţi a stabilit pedepse pentru toate cele patru infracţiuni, care au fost contopite, Nistor rămânând cu pedeapsa cea mai grea, un an de închisoare pentru ucidere din culpă. Executarea pedepsei a fost suspendată condiţionat, cu un termen de încercare de 3 ani de zile, în care inculpatul are impuse o serie de restricţii. În caz că le va încălca, pedeapsa va fi transformată în una cu executare.

De precizat că partea civilă din acest caz, soţul femeii omorâte, a renunţat la pretenţiile financiare din cursul urmăririi penale.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a omorât o femeie însărcinată şi a accidentat un copil, condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 9027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Un şofer care a omorât o femeie însărcinată şi a accidentat un copil, condamnat la un an de închisoare cu suspendare4.659

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei