Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 oct 2014 - Anul XIX, nr. 249 (5758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Consiliul Judeţean încearcă să dezvolte conceptul de întreprindere socială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prezent ieri la Bursa locurilor de muncă pentru tinerii defavorizaţi, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a declarat că se încearcă, la nivelul instituţiei pe care o conduce, dezvoltarea conceptului de întreprindere socială, prin care să fie oferite locuri de muncă celor care nu reuşesc să-şi găsească un serviciu.

„Există o iniţiativă parlamentară în acest sens, o lege care trebuie completată cu norme de aplicare, pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale. Ideea este că autorităţile locale care identifică activităţi generatoare de profit pot înfiinţa întreprinderi sociale, în cadrul cărora să angajeze oameni fără serviciu”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a explicat că şi Consiliul Judeţean are un plan în acest sens. Nechifor a făcut referire la Direcţia de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean, care se află în plan de reorganizare, are contracte noi şi parte din datorii achitate.

„Ne gândim la o formulă care să ţină de drumuri judeţene, pentru că aici avem competenţe. Avem acel proiect european pentru achiziţionarea de freze de zăpadă pe care vrem să le folosim în teritoriu cu astfel de oameni care au nevoie de un serviciu. Ei vor putea să lucreze şi pe timp de vară, am vrea să achiziţionăm utilaje de cosit, pentru întreţinerea traseelor rutiere”, a explicat Nechifor, subliniind că în momentul de faţă marginile de drumuri naţionale şi judeţene nu prea sunt cosite şi întreţinute. 

Dacă acest plan va fi pus în aplicare, un număr semnificativ de oameni ar putea să aibă un loc de muncă permanent, iar întreţinerea drumurilor ar fi la un nivel mult mai ridicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean încearcă să dezvolte conceptul de întreprindere socială.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Consiliul Judeţean încearcă să dezvolte conceptul de întreprindere socială2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-a gasit solutia salvatoare trimis de
(25 oct 2014, 12:52:21
Eram sigur ca PSD va rezolva problema celor un milion de locuri promise de Victor Ponta.Uite ca se gasesc solutii.Domnul Nechifor vorbeste de intreprinderi sociale care vor forma frezori in zapada(cei cu abilitati artistice pot deveni sculptori in zapada),cositori de margine de drum(pomul copt şi omul bun).Se mai pot infiinta intreprinderi sociale de impachetat fum , de taiat pastarnacul in patru,de modelat oua cubice sau de insurubat darmalaul.De asemenea se pot infiinta CAP-uri,colhozuri si sovhozuri.Iar punctul culminant ar fi infiintarea falansterului de la Scaieni.
2.   Guvernarea Ponta trimis de
(25 oct 2014, 13:00:46
Recesiunea economiei româneşti se adânceşte. Trimestrul 3 va aduce tot o ,,creştere'' pe minus. Minciunile oficiale sunt imposibil de acoperit de cifrele reci pe care le furnizează mediul economic. Iar la INS, în pofida presiunilor guvernamentale, nu se pot mani ☭ datele care se raportează la Eurostat. RVictor Ponta a anunţat o avalanşă de majorări de indemnizaţii, alocaţii şi pensii. În total, potrivit calculelor executivului şi estimărilor specialiştilor, efortul pentru buget va fi în jur de un miliard de euro.Presiunea asupra bugetului de anul viitor creşte din cauza promisiunilor generoase de aproximativ un miliard de euro, care se adaugă angajamentelor de cel puţin 3 miliarde de euro rezultate din: reducerea CAS (peste un miliard euro), tăierea deficitului cu 0,8% din PIB, conform Compactului fiscal (peste un miliard euro), creşterea cheltuielilor de apărare şi a cofinanţării fondurilor UE (mai mult de un miliard euro).

3.   Guvernarea Ponta trimis de
(25 oct 2014, 13:09:19
Investițiile nete în economie s-au cifrat în primul semestru la 25,2 mld. lei, în scădere cu aproape 10% față de semestrul I din anul 2013. În termeni reali investițiile s-au situat practic la același nivel cu cele realizate în prima jumătate a anului 2011, când s-a atins punctul de minim investițional datorită crizei.Investițiile se situează pe un trend descendent din 2012 încoace. Cauzele? Mulți analiști pun această scădere pe seama reducerii investițiilor statului, însă acest lucru este adevărat strict contabil. Din punct de vedere economic însă, cea mai mare problemă o reprezintă letargia investițiilor private care au fost sugrumate prin creșterea fiscalității și climatul general de incertitudine. Din păcate lozincile oficiale despre „tigrul Europei de Est” și „creșterea credibilității României în ochii investitorilor străini” au rămas fără nici un suport în realitate, deoarece politica economică internă imprevizibilă, plină de măsuri și discursuri anticapitaliste (anti-acumulare de capital), nu a făcut decât să instituie o frică generală în legătură cu ziua de mâine.
4.   MIORITA DUBIOASA trimis de
(25 oct 2014, 13:28:16
FOR...NIKI4-MESTECANIS 2014
PE SUB GROAPA DE GUNOI
CAND O SA TRECI CU TRENU'
SA TE INTREBI CE FEL DE B-IIIIIIP
AU INCROPIT ,,PROECTU',,?
5.   MIORITA CU PH-UL RIDICAT trimis de
(25 oct 2014, 14:21:44
PANA SI PUTZUL CEL BATRAN
CU CEA MAI TARE APA
ISI MAI INTINDE,,SUDUL,,PLIN
TOT PE SUB ACEASTA...GROAPA.
6.   Groapa de gunoi-poarta de intrare catre manastiri trimis de
(25 oct 2014, 14:50:53
Pasul Mestecăniş, unul dintre cele mai pitoreşti din România, este poarta de intrare către ţinutul mănăstirilor.Unul dintre cele mai frumoase peisaje din Bucovina, din apropierea Pasului Mestecăniş, a fost defrişat şi va fi transformat într-o zonă unde se vor depozita deşeurile din judeţ.Liniştea care înconjoară frumuseţea de poveste a Pasului Mestecăniş a fost tulburată de zeci de camioane şi excavatoare care au o singură misiune: să amenajeze o groapă de gunoi. Locul unde vor fi depozitate deşeurile menajere adunate din toate localităţile din zona montană a judeţului Suceava se află chiar aproape de vârful trecătorii care face legătura între staţiunile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, la o altitudine de 1.086 de metri.La 25 ianuarie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava (CJ), Ioan Cătălin Nechifor, semna cu reprezentanţii firmelor Bilfinger Baugesellschaft mbH Austria şi SC Concret Construct AG SRL Gura Humorului un contract în valoare de 27,6 milioane de lei pentru „construcţia şi punerea în funcţiune a depozitului ecologic de la Pojorâta, din judeţul Suceava“.

7.   Sa distrugem inima Bucovinei trimis de
(25 oct 2014, 14:52:37
Pasul Mestecăniş este situat în Obcinele Bucovinei, zonă considerată inima Bucovinei. Pe localnicii din Pojorâta, cuvântul ecologic nu îi linişteşte. Crescători de animale, culegători de fructe de pădure şi de ciuperci, apicultori şi o parte dintre ei furnizori de servicii turistice, locuitorii din împrejurimile gropii de gunoi ecologice se tem că traiul lor de zi cu zi va avea de suferit din cauza deşeurilor. "Populaţia din zonă nu a fost consultată, ci informată. Groapa asta este la 860 de metri de prima casă din satul nostru şi este chiar lângă drum. Nimeni nu a mai pus gunoaie la o asemenea altitudine, poate doar cei din Bolivia sau Peru, care au altitudini de 3.000 de metri. La noi s-au găsit să distrugă un ecosistem întreg, un munte. Curge tot pietrişul adus de ei, mai ales la ploi. Astfel s-au mai distrus alte 5-6 hectare de teren care nu intră în perimetrul gropii. Te cruceşti de ce este", afirmă inginerul Samuilă Aristide Maxim, unul dintre sătenii din Valea Putnei, ce ţine de comuna Pojorâta.
8.   MIORITA ,,KAK MIORTVAIA' trimis de
(25 oct 2014, 14:56:54
IAR LA SOARE STA RANJITA
GALERIA DE AERAJ,
ASTEPTAND PARCA SA-NGHITA
PESTICIDE SAU MELANJ.
9.   MIORITO,BE-HE-HE CATRE...CJ trimis de
(25 oct 2014, 18:11:43
ANCORATI IN SINERGIA FAPTELOR,MAI DRAGA,
INALTAM RUGA FIERBINTE-PE SUB GROAPA-VREM SI AUTOSTRADA!
[,,COBAII VESELI''FASCINATI DE DONATIILE STRAINILOR CATRE ISU]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei