Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2014 - Anul XIX, nr. 248 (5757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cod galben

Furnizarea căldurii în Suceava, „grăbită” de prognoza meteo nefavorabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare a municipiului Suceava au căldură, începând de joi seara.

Decizia de a începe furnizarea energiei termice necesare celor peste 20.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare a fost luată în cursul zilei de ieri, ca urmare a solicitărilor exprese venite din partea conducerii Primăriei Suceava, dar şi a celor de la Termica.

„Deocamdată nu se întrunesc condiţiile legale pentru pornirea căldurii – trei zile cu temperaturi medii mai mici de 10 grade Celsius în timpul nopţii, dar, ca urmare a solicitărilor primite, de joi seara pornim furnizarea căldurii”, a declarat directorul firmei Bioenergy Suceava, Vasile Ilie.

Solicitările de furnizare a căldurii au fost făcute ca urmare a prognozelor meteo care indică o răcire accentuată a temperaturilor exterioare începând de vineri.

Conform avertizării de cod galben emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 23 octombrie ora 23:00 - 24 octombrie, ora 23:00, ne vom confrunta cu ploi abundente şi răcire accentuată a temperaturilor exterioare, intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte.

În această perioadă, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar conform aceleiaşi avertizări meteo, vremea va continua să fie deosebit de rece până spre finalul lunii octombrie.

 

Apa caldă, ajunsă cu întârziere la o parte din suceveni

Furnizarea apei calde a început să se facă tot de joi dimineaţă, dar nu a fost resimţită de la primele ore în toate zonele oraşului, fiind necesară o perioadă mai mare de timp pentru ca apa de pe conducte să se încălzească.

Directorul firmei Bioenergy Suceava, Vasile Ilie, a precizat că repornirea centralei pe biomasă a fost făcută fără probleme, iar umplerea sistemului de termoficare cu apă caldă s-a făcut treptat, pentru a fi evitate eventuale avarii, cauzate de presiune şi diferenţa mare de temperatură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii în Suceava, „grăbită” de prognoza meteo nefavorabilă.
 Vizualizări articol: 2486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Furnizarea căldurii în Suceava, „grăbită” de prognoza meteo nefavorabilă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ilie de la scularie trimis de
(24 oct 2014, 12:51:02
Umplerea sistemului n-a facut-o Ilie Vasle, dupa cum 'precizeaza", ci Termica. Si mai spune o sumedenie de bazaconii. Buni de gura politrucii nostri.
2.   Apa caldă... cu întârziere la o parte din suceveni trimis de
(25 oct 2014, 00:36:50
"Abia în jurul orei 17.30 au pornit punctele termice, mai întâi cele 18 automatizate şi apoi celelalte, Neculai Frunzaru precizând că temperatura la sursă ajunsese la 73 de grade Celsius, considerând-o optimă, iar în acest fel au putut porni şi punctele termice ca să prepare şi să distribuie mai departe apa caldă." Asta scrie un alt ziar sucevean si asa a si fost.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei