Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2014 - Anul XIX, nr. 248 (5757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Omor

Crima înfiorătoare de la Liteni: A împuşcat cu sânge rece un om pentru că a fost făcut „puţoi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul în vârstă de 17 ani şi 11 luni acuzat de cumplita faptă de omor petrecută în noaptea de luni spre marţi la Siliştea - Liteni, când un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost ucis cu sânge rece, fiind împuşcat în abdomen cu o armă confecţionată artizanal, a fost arestat, ieri, preventiv, de Tribunalul Suceava, pe o perioadă de 30 de zile. 

Tânărul, Săvel Ostăcioaie, şi-a recunoscut fapta şi a declarat că l-a împuşcat pe vărul tatălui său după ce acesta l-a luat peste picior într-o crâşmă din sat. O vorbă aruncată în vânt, aburii alcoolului şi un conflict mai vechi în familie au dus la o crimă înfiorătoare, în urma căreia tatăl a doi copii minori a fost băgat în pământ, iar un tânăr va ajunge, probabil, să stea mulţi ani după gratii.

 

Cearta de la crâşmă care s-a transformat în crimă

Din informaţiile adunate de anchetatori, judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că, luni seară, Neculai Costache, bărbatul ucis, se afla într-un local din sat, unde erau şi Gheorghiţă Ostăcioaie, vărul cu care se afla în conflict de ani de zile, şi un fiu al acestuia din urmă, Săvel. Cei doi aduliţi s-au luat la ceartă în prezenţa mai multor martori, iar în vorbă a intervenit şi fiul lui Ostăcioaie. Adolescentul a fost bruscat verbal imediat de Neculai Costache, care l-a făcut „puţoi” şi l-a avertizat să-şi vadă de treaba sa.

Săvel Ostăcioaie a părăsit foarte nervos localul, nu înainte de a-l ameninţa pe vărul tatălui său. Din păcate, nu a fost doar o vorbă în vânt.

 

Cum a fost comisă crima

Adolescentul s-a dus acasă, şi-a luat arma artizanală şi l-a aşteptat pe Neculai Costache pe o cărare de pe un ogor, pe care acesta obişnuia să meargă spre casă. Neculai Costache a fost împuşcat de la mică distanţă, în abdomen, şi lovit de mai multe ori cu patul armei în cap. De asemenea, bărbatul a suferit şi o fractură la mână, în timp ce, probabil, se apăra de lovituri.

Acesta este scenariul comiterii faptei, rezultat din declaraţiile autorului şi confirmate în mare parte de martorii care au fost în local.

 

Poze care denotă o fire rebelă şi înclinată spre violenţă  

Pe pagina de Facebook pe care o are suspectul de omor sunt postate numeroase fotografii în care acesta îşi etalează muşchii şi tatuajele, dar şi în care apare cu un pistol în mână. Sunt fotografii care denotă o fire rebelă şi înclinată spre violenţă.

Săvel Ostăcioaie provine dintr-o familie cu şapte copii. Faptul că cei din familia Ostăcioaie erau în conflict cu familia lui Neculai Costache era cunoscut şi la nivel de poliţie. Iniţial, suspectul principal de omor a fost Gheorghiţă Ostăcioaie, tatăl tânărului arestat, cel care s-a certat în local cu victima înainte de crimă. Acesta a plecat din local după fiul său, însă anchetatorii nu cred că a ştiut despre ce avea de gând acesta să facă.

Pe de altă parte, este probabil ca autorul să fi avut un complice care să-l fi ajutat să transporte victima de la locul crimei până în locul în care a fost găsită, în acest sens ancheta fiind în desfăşurare.

 

O armă rudimentară, confecţionată artizanal

Cât despre arma crimei, aceasta a fost descoperită şi ridicată de anchetatori. Este vorba de o puşcă confecţionată artizanal, rudimentară, care însă, de la mică distanţă, a fost letală.

Suspectul de omor a fost ridicat de anchetatori miercuri dimineaţă, fiind apoi audiat ore şi şir şi dus la reconstituirea în teren a faptei. Miercuri seară tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a urmat emiterea mandatului de arestare preventivă de ieri.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Dacă fapta va rămâne încadrată la infracţiunea de omor, tânărul va primi o condamnare între 10 şi 20 de ani de închisoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crima înfiorătoare de la Liteni: A împuşcat cu sânge rece un om pentru că a fost făcut „puţoi”.
 Vizualizări articol: 8941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Crima înfiorătoare de la Liteni: A împuşcat cu sânge rece un om pentru că a fost făcut „puţoi”2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BAUTURA..... trimis de
(24 oct 2014, 21:22:48
-inca o dovada la ceea ce face bautura,dar cine ia seama? Probabil unii o sa rada in continuare de cei care nu beau si ii vor lua "peste picior".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei