Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2014 - Anul XIX, nr. 247 (5756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Credit

Zonă de agrement modernă, cu debarcader, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii, la baza parcului Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru ca sucevenii să aibă la dispoziţie, cât mai aproape, o zonă de agrement modernă, dotată cu numeroase facilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici, municipalitatea suceveană intenţionează să demareze un amplu proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, în primăvara anului viitor.

„Din păcate, în Suceava nu am reuşit să facem o zonă de agrement modernă, deşi avem un proiect interesant în zona parcului Şipote, unde am primit trei hectare de teren de la Guvern”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că, pentru a demara acest proiect, în prima şedinţă de Consiliu Local, va propune angajarea unui credit în valoare de zece milioane de lei.

„Cu aceşti bani se poate realiza proiectul, care cuprinde amenajarea unui iaz cu debarcader, un pavilion de muzică, un pavilion multifuncţional, un teren de mini-golf, unul de sport şi un loc de joacă pentru copii. De asemenea, vor fi realizate mai multe căi de acces, pietonale şi stradale, o clădire de grupuri sanitare şi un punct sanitar”, a explicat Lungu, care a precizat că accesarea acestui credit va ridica gradul de îndatorare al municipiului Suceava de la 14% la 15%.

Şeful municipalităţii sucevene a explicat că, deşi se poate încerca atragerea de fonduri europene pentru amenajarea acestui loc de agrement la baza dealului Tătăraşi, mai important este să atragă astfel de fonduri pentru amenajarea parcului Şipote, în continuarea lucrărilor de punere în valoare a Cetăţii de Scaun.

„O localitate nu poate accesa doua proiecte pe aceeaşi axă de finanţare, de aceea am preferat să facem pe fonduri europene continuarea modernizării Cetăţii de Scaun a Sucevei, prin amenajarea parcului Şipote, unde proiectul întocmit cuprinde investiţii de 13 milioane de euro”, a mai spus Ion Lungu.

Deocamdată, accesarea fondurilor externe nu este posibilă până când nu se schimbă încadrarea juridică a terenurilor parcului Şipote, care figurează în prezent drept fond forestier, aflat în administrarea Direcţiei Silvice Suceava.

Pentru amenajarea zonei de agrement pe cele trei hectare de teren deţinute de primărie după Uzina electrică, în zona lacurilor, termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zonă de agrement modernă, cu debarcader, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii, la baza parcului Şipote.
 Vizualizări articol: 4840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Zonă de agrement modernă, cu debarcader, terenuri de tenis şi locuri de joacă pentru copii, la baza parcului Şipote3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Promisiuni electorale trimis de
(23 oct 2014, 11:21:46
Ce am mentionat mai demult se adevereste.Primarul reia in fiecare saptamana aceleasi promisiuni de investitii.Chestia cu zona de agrement a mai pomenit-o de vreo trei ori in ultimele luni.Ce promitea primarul in 2011:"Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice.Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”
Interesant e ca aceasta promisiune lansata in 2011 vad ca este reluata in 2014,adica dupa 3 ani.Ramane de vazut la ce interval va mai lansa domnul primar reluarea reluarii promisiunii de investitii.

2.   Promisiuni electorale trimis de
(23 oct 2014, 11:23:52
Domnul Lungu a intrat in campania electorala cu forta.El fiind independent cu cotire spre stanga(adica spre Dumbraveni ).Si cum ar putea sa contribuie cu modestele mijloace la emulatia de stanga?Cu promisiuni electorale.Saptamana trecuta voia un credit de 5,2 milioane lei pentru termoficare,Piata centrala si Burdujeni,zona agrement la baza Parcului Sipote.Acum vrea credit pentru noul stadion.A mai vrut credit pentru Curtea Domneasca,pentru reabilitari termice la Primarie.Observam ca aceste teme le reia mereu .Observam ca domnul primar face promisiuni de investitii si apoi tot le reia in fiecare an.Promisiunile,ca realizarea lor ramane un vis frumos.Promisiunea cu baza de agrement de la Sipote a facut-o in 2011.A reluat-o in 2014,dupa 3 ani.Promisiunea cu Piata centrala a lansat-o in 2013.Acum a reluat-o.De noul stadion vorbeste de cand il stiu.acum a reluat-o.
Promisiunea cu Curtea Domneasca e si ea veche tare.Acum a reluat-o.Probabil tot o sa le reia zilnic aceste promisiuni electorale pentru a ne ramane intiparite in minte.

3.   Ufff, texte gropare, texte ! trimis de
(23 oct 2014, 12:56:44
Au pus botul multi la vrajeala ta ieftina si ai fost ales atatea mandate. Ti-ai batut joc de acest oras in ultimul hal, a ajuns Suceava sa arate asemeni unui targ mizerabil de provincie, nu tu trotuare, nu strazi asfaltate, nu parcuri, nu spatii verzi, nu tu stadion, nu tu sala de sport, nu tu caldura, nu tu apa calda...NIMIC...doar GLOD, balast, praf, caini vagabonzi, chioscuri, extinderi de apartamente pe spatiile verzi, terase pe trotuare si lista relelor poate continua la nesfarsit. Un nesimtit...
4.   Asa este... trimis de
(23 oct 2014, 15:34:30
...cand cei de la DNA dorm, se pare ca atat vrajeala, l-a ajutat sa ia restaurantele Hollyood si Oscar...
oh scuze nu pe el, pe fiusu...laughing
...dar i-au ajutat si pe cei de la Pfiffer, Acet, Termica, Bioenergy sa aduca orasul in stadiu in care e acum.
Ne bucuram ca va avem printre noi d-le primar, apropo ce mai spuneti de pietele Sucevei, piete ce arata ca niste cocini, mai ales aia din Centru, he he he, stiti ca seamana cu aia de la Chisinau, aia care care nu v-a placut cand a-ti vizitat-o.
5.   Comentariu trimis de
(23 oct 2014, 22:31:12
Prima data trebuie asanata zona de,, ciori ,, ,aurolaci si alte specimene ce populeaza zona , e o adevarata aventura sa treci pe-acolo.... si dupa aia sa va ganditi la amenajare.
Oricum Botosani-ul de care facem noi haz ori de cate ori putem , va avea Aqualand , iar Suceava vrea sa darame Stadionul sa vanda pamantul, in loc sa faca un parc sau , de ce nu un AQUALAND modern, accesibil ptr. toti cetatenii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei