Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2014 - Anul XIX, nr. 242 (5751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Ministrul pentru Ape promite sprijin pentru regularizarea pârâului care a inundat 240 de gospodării din Vicovu de Jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a alocat o sumă de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) pentru continuarea lucrărilor de regularizare la pârâul Remezău, care în anul 2010 a inundat nu mai puţin de 240 de gospodării şi a distrus 12 kilometri de drumuri din comuna Vicovu de Jos. Anunţul a fost făcut de ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, care a fost prezentă ieri în Vicovu de Jos pentru a vedea la faţa locului care sunt necesităţile de finanţare pentru finalizarea lucrărilor de regularizare la acest pârâu.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la primăria din Vicovu de Jos cu primarul comunei, Constantin Mutescu, acesta i-a spus ministrului pentru Ape că lucrările de regularizare au început în urmă cu câţiva ani, însă ele au fost oprite din lipsă de fonduri. Constantin Mutescu a precizat că a făcut numeroase demersuri la Guvern şi la Apele Române Bacău pentru alocarea fondurilor necesare pentru continuarea investiţiilor, având în vedere că oamenii care au locuinţe pe marginea pârâului solicită în mod insistent acest lucru.

„Rugămintea ar fi să ne acordaţi un sprijin pentru continuarea lucrărilor la acest pârâu, pentru a rezolva această problemă, pentru că avem şi noi, şi nu exagerez, cel puţin de două ori pe săptămână presiuni de la oamenii din comună care riscă să fie inundaţi, aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta”, a spus Mutescu.

În ceea ce o priveşte pe Doina Pană, aceasta a declarat că scopul vizitei sale în comuna Vicovu de Jos este tocmai acela de a vedea care este situaţia exactă a acestei investiţii, astfel încât să se stabilească priorităţile care trebuie finanţate în continuare. După vizita la primărie, Doina Pană a vizitat zonele de risc pe care primarul din Vicovu de Jos i le-a indicat ca fiind prioritare pentru a fi rezolvate din punct de vedere al lucrărilor de regularizare. Ministrul delegat pentru Ape a discutat cu oamenii care locuiesc în aceste zone şi le-a spus acestora că anul acesta Guvernul a aprobat alocarea unei sume de un milion de lei, promiţând că sprijinul financiar va fi acordat şi în cursul anului viitor.

„Noi vom face o prioritizare a lucrărilor pentru că de asta mergem în teren. Şi asta deoarece s-au pornit enorm de multe lucrări, unele sunt de dinainte de Revoluţie, şi trebuie să ştim exact pentru a nu da câte puţin şi să nu se vadă nimic. Viaţa cetăţenilor şi diminuarea pagubelor este principalul obiectiv, aşa că mizaţi pe sprijin şi veţi fi una dintre priorităţi”, a spus Doina Pană.

Prezent la Vicovu de Jos, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că prin suma alocată anul acesta pentru regularizarea pârâului Remezău stadiul acestei investiţii va ajunge la jumătate, urmând ca lucrările să continue anul viitor.

Alături de ministrul pentru Ape, la Vicovu de Jos au mai fost prezenţi prefectul Florin Sinescu, senatorul Mihai Neagu şi deputatul Ovidiu Iane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul pentru Ape promite sprijin pentru regularizarea pârâului care a inundat 240 de gospodării din Vicovu de Jos.
 Vizualizări articol: 2291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul pentru Ape promite sprijin pentru regularizarea pârâului care a inundat 240 de gospodării din Vicovu de Jos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pana si...apa...! trimis de
(17 oct 2014, 12:04:32
Aceasta...mandruta si ce-i doi...deja....burticosi, sa faca diguri si oprelisti ptr apele neregularizate.... Se lauda cu poduri si viaducte...pe seceta(...apropo...paraul de la Marginea...are apa...ori au adus pompierii cu ...sacaua)...Oare se gandeau toti trei suparati ca nu-i apa.....nu mai pot canta Podul de Piatra, si nu le mai iese si lor un banut de-o bere si de-o pacanica...? Simplu fratilor...sunati la Romica Jurca...de la meteo de stat...si cereti o rectificare cu ploi abundente...ca de bani.... 007...a cam uitat de voi!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei