Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz de Parchetul Militar

Doi angajați ai Armatei, bănuiți în dosarul contrabandiștilor urmăriți cu opt focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi angajaţi ai Armatei sunt bănuiţi de anchetatori că au condus, în noaptea de duminică spre luni, cele două maşini urmărite de polițiști pe o distanță de mai mulți kilometri, urmărire în timpul căreia s-au tras opt focuri de armă, într-unul dintre autovehiculele fugarilor, o dubiţă Iveco Daily, fiind găsite aproape 70 de baxuri de ţigări de contrabandă.

Aşa cum vă informam încă de ieri, unul dintre suspecţi este un anume Ionuţ Vasilică Grămadă, în vârstă de 24 de ani, din Moldova Suliţa, care locuieşte însă la Vatra Dornei, fiind angajat la unitatea militară din localitatea Roşu.

Grămadă este proprietarul BMW-ului seria 5 implicat în urmărirea de acum trei nopţi, iar anchetatorii bănuiesc că acesta se afla la volan.

 

Filmul urmăririi

Potrivit unui comunicat al Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în noaptea de duminică spre luni, un echipaj de poliţie a observat în trafic, pe raza comunei Fundu Moldovei, două maşini suspecte, BMW-ul şi o dubiţă Iveco Daily, existând informaţii că în aceasta din urmă s-ar afla ţigări de contrabandă.

Poliţiştii le-au făcut semn şoferilor celor maşini să tragă pe dreapta, însă respectivii au călcat pedala de acceleraţie. La un moment dat, între dubiţa Iveco şi maşina poliţiştilor s-a interpus autoturismul BMW care circula în zig-zag, blocând astfel Loganul poliţiei şi permiţând autoutilitarei cu ţigări să se distanţeze de urmăritori.

Urmărirea a continuat pe DN 17, spre Vatra Dornei, poliţiştii trăgând patru focuri de armă în plan vertical şi patru înspre maşinile fugare, un glonte lovind dubiţa Iveco în partea din spate.

Maşinile urmărite au dispărut la un moment dat din raza vizuală a poliţiştilor, aceştia din urmă continuându-şi deplasarea spre Mestecăniş. Realizând că suspecții s-au oprit undeva pe traseu, poliţiştii s-au întors spre Pojorâta, pe drum intersectându-se cu autoturismul BMW care circula cu viteză foarte mare spre Vatra Dornei. La circa doi kilometri de locul în care s-au intersectat cu BMW-ul, poliţiştii au găsit într-o parcare dubiţa Iveco, în interiorul căreia au identificat 67 de baxuri de țigări de provenienţă extracomunitară în care se aflau 34.900 pachete de ţigări, marea majoritate marca Viceroy, cu timbre de Ucraina, valoarea totală (în vamă) fiind de 383.900 de lei.

Între timp, la Poliţia Vatra Dornei a fost dat în consemn autoturismul BMW, acesta fiind identificat pe raza comunei Iacobeni şi oprit de un echipaj al poliţiei. La volan se afla Ionuţ Vasilică Grămadă, acesta fiind dus la audieri la Câmpulung Moldovenesc.

 

Dosarul declinat Parchetului Militar Iaşi

Din informaţiile pe care le deţinem, Grămadă s-a prevalat de dreptul de a nu da declaraţii în faţa anchetatorilor. Aceştia din urmă bănuiesc că şoferul care a condus dubiţa Iveco în acea noapte este chiar un coleg de serviciu de-al lui Grămadă, un anume Leonte C., angajat şi el la unitatea militară de la Roşu.

În cursul zilei de ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus declinarea cercetărilor în acest dosar către Parchetul Militar Iaşi, dată fiind calitatea suspecţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi angajați ai Armatei, bănuiți în dosarul contrabandiștilor urmăriți cu opt focuri de armă.
 Vizualizări articol: 3653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi angajați ai Armatei, bănuiți în dosarul contrabandiștilor urmăriți cu opt focuri de armă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aflam lucruri noi trimis de
(15 oct 2014, 11:35:22
precum ca o urmarire se poate face si cu focuri de arma. Pana azi se facea pe jos, calare, cu masina, cu elocipterul, cu salupa.
2.   Pentru tazmaniacul lunatic trimis de
(15 oct 2014, 22:09:46
Ai dreptate...doar tu. Atunci de ce s-a declinat cercetarea catre Prachetul Militar?! Dar tu stii doar de Manican si altii... De mine nu stii nimic, dar iti spun sincer ca in cazul in care o sa ai vrea problema cu mine, o sa fie si ultima...a ta. Esti un nebun, care si-a ratat cariera si viata, iar acum chinui si pe altii facand pe desteptul. Iti fac cinste cu un Molotov (la sticla) si nu cred ca vei ajunge nici cu haine si nici in Delta. Zici ca tu i-ai angajat si tu o sa-i dai afara. Esti un bou...mic si amarat, dar tot bou esti. Mars in grajd, MAN-ist imputit si nebun!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei