Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2014 - Anul XIX, nr. 228 (5737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PSD deţine votul majoritar în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă majoritate s-a format în Consiliul Local Suceava. Existenţa acesteia a devenit oficială de ieri, în cadrul şedinţei extraordinare convocate pentru discutarea proiectelor rămase „în aer” după anularea şedinţei ordinare de săptămâna trecută, din lipsă de cvorum (membrii ACL au părăsit sala în semn de protest pentru blocarea validării unui consilier local al PDL).

Noua configuraţie a balanţei puterii în Consiliul Local Suceava a fost clarificată chiar de la începutul şedinţei, când liberalul Vasile Mocanu a luat cuvântul, pentru a anunţa ceea ce era evident de ceva vreme: „Împreună cu colegul meu Corneliu Vornicu am hotărât să respectăm dorinţa electoratului, care a dat Uniunii Social Liberale  majoritatea în Consiliul Local şi în conformitate cu prevederile Ordonanţei 55, până la clarificarea statutului Partidului Liberal Reformator, începând de luni ne-am declarat consilieri independenţi”.

Surpriza a venit din partea decanului de vârstă al PDL-iştilor din Consiliul Local, Costel Tătăranu, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii: „Mă declar independent. Asta nu înseamnă că voi vota necondiţionat în favoarea sau împotriva unui grup. Vreau ca în acest ultim mandat în calitate de consilier local să votez aşa cum îmi dictează conştiinţa”.

Acesta a devenit astfel „votul de aur”, cel de care PSD avea nevoie pentru a deţine majoritatea în Consiliul Local Suceava.

În prezent, oficial, PSD are şapte din cei 23 de consilieri locali suceveni, dar în practică social-democraţii se pot baza pe un număr de 12 voturi.

Asta deoarece, pe lângă cei şapte „oficiali” ai PSD, mai sunt cinci aleşi locali care şi-au declarat „independenţa”, dar care, cel mai probabil, vor vota alături de PSD atunci când este nevoie de votul lor.

În prezent, pe lista „independenţilor” din CL Suceava se regăsesc Corneliu Vornicu, Vasile Mocanu, Costel Tătăranu,  Adrian Arămescu şi Daniel Ungurian.

Deocamdată, PNL a mai rămas doar cu trei reprezentanţi în Consiliul Local, iar PDL mai are oficial opt reprezentanţi, dar nu este exclus ca în perioada următoare să aibă loc  noi „recrutări” în tabăra PSD, prin care acest partid să-şi consolideze poziţia de „majoritar” chiar şi atunci când lipseşte unul de-al lor de la şedinţă ori sunt de luat decizii care să necesite două treimi din voturile consilierilor.

Unul din proiectele care vor necesita curând votul majorităţii se preconizează a fi cel de numire a unui nou viceprimar, de data aceasta unul care să îl înlocuiască pe liberalul Ovidiu Doroftei. Acestuia i s-a dat opţiunea de a rămâne în funcţie, ca independent, pas pe care nu l-a făcut.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD deţine votul majoritar în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PSD deţine votul majoritar în Consiliul Local Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Efectele ordonantei traseistilor trimis de
( 1 oct 2014, 11:14:54
Ordonanta profund anticonstitutionala a traseistilor isi produce efectele devastatoare.Prin aceasta ordonanta Ponta a anulat votul cetatenilor din 2012.Practic acum au loc alte alegeri locale,de data aceasta fara alegatori.Candidatii se aleg singuri cu de la sine putere.Sunt sigur 100% ca daca avocatul poporului Victor Ciorbea ar fi dat ordonanta la Curtea Constitutionala aceasta ordonanta ar fi fost declarata ilegala.
Dar Victor Ciorbea in loc sa-si faca datoria pentru care e platit cu bani multi asculta de ordinele stapanului.
2.   Efectele ordonantei traseistilor trimis de
( 1 oct 2014, 11:26:15
Sa obtii aceasta majoritate PSD nici nu a fost greu.Consilierii de la PDL si PNL au trecut foarte usor in barca puterii.Dar sa vii acum tu Vasile Mocanu pe care eu te-am ales sa fii consilier PNL si sa spui prostia aia pe care o debiteaza Tariceanu cu USL chiar mi se pare de mare jena.Cauta si tu ceva mai inteligent ce dumnezeu.Sigur ca la obtinerea acestei majoritati a pus umarul si primarul Lungu care s-a declarat oarecum independent.Am inteles ca domnul Doroftei va refuza trocul propus de PSD.Adica daca vrea sa ramana viceprimar sa plece de la PNL.Daca e asa merita toate felicitarile noastre.Ramane un caracter demn in acest Consiliu Local al traseistilor .
3.   Comentariu trimis de
( 1 oct 2014, 20:29:56
alesii locali ,primari ori consilieri,trebuie sa aiba demnitatea ,mai ales ca in aceasta perioada este si legal sa o faca ,sa aleaga partidul din care sa faca parte in viitor ,pentru a reprezenta cat mai bine interesul cetatenilor care i-au votat ,partid care are ideologia cea mai apropiata de convingerile fiecarui ales in parte .desi nu pare a fi etic sa te muti dintr-un partid in altul riscana sa fi etichetat TRASEIST ,aceasta situatie a fost generata de PNL - ul condus de niste oameni fara caracter,care au cersit votul cetatenilor intr-o anumita alianta si dupa ce s/au vazut cu sacii in caruta au hotarat ei sa plece in alt partid,fara a tine cont de opinia membrior de partid ,in special a celor care au fost alesi in anumite functii prin votul cetatenilor care s/au simtit manipulati.asa sa/i ajute Dumenzeu neamtului sa ajunga presedinte cum si/a batut joc de vointa poporului . daca se pastra usl-ul aveam presedinte din primul tur si se face o economie de circa 22 milioane de euro ceea ce nu este putin pentru situatia in care se afla Romania acum.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei