Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2014 - Anul XIX, nr. 228 (5737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii suceveni din clasa I şi-ar putea primi manualele în două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni care învaţă în clasa I şi-ar putea primi manualele într-un termen de două săptămâni. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că la nivelul acestei instituţii au fost centralizate comenzile de manuale pentru clasa I transmise de unităţile şcolare. El a spus că în momentul de faţă este încheiată o anexă la contractul de achiziţii pe care IŞJ Suceava îl are în acest an cu Editura Aramis Print, reprezentanţii acesteia avansând un termen de 15 zile pentru onorarea comenzii.

Şeful IŞJ Suceava a adăugat că situaţia manualelor pentru clasele I şi a II-a a fost reglementată în această lună prin apariţia a două ordine ale ministrului Educaţiei Naţionale. Şeful IŞJ Suceava a spus că într-un prim ordin al ministrului se aprobă retipărirea manualelor pentru clasa I şi utilizarea manualelor de clasa a II-a recuperate de la seriile anterioare, iar cel de-al doilea ordin prevede aprobarea şi alocarea bugetului pentru achiziţionarea de manuale pentru clasele I. În baza acestui ordin, judeţul Suceava a primit o sumă de 18.605 lei. Gheorghe Lazăr a precizat că suma este insuficientă pentru a acoperi necesarul de manuale „Abecedar” şi „Matematică” pentru toţi elevii de clasa I din judeţ, motiv pentru care s-a solicitat suplimentarea bugetului alocat cu suma de 16.000 de lei.

Gheorghe Lazăr a mai spus că pentru  manualele şcolare necesare în anul şcolar 2014-2015 au fost comandate 434 de titluri, iar suma pentru achiziţionarea de manuale pentru clasele III - X este de 576.860 de lei.

„De asemenea, prin Programul guvernamental <Rechizite şcolare>au fost achiziţionate 40.850 de pachete specifice cu rechizite care se află deja în şcoli şi care au fost oferite elevilor beneficiari în prima zi de şcoală”, a spus Gheorghe Lazăr.

El a mai precizat că pentru acest an şcolar au fost încheiate contracte cu 20 de edituri care au onorat integral comenzile pentru clasele  III - VIII, şi în proporţie de 70% comenzile pentru clasele de liceu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni din clasa I şi-ar putea primi manualele în două săptămâni.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni din clasa I şi-ar putea primi manualele în două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei