Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2014 - Anul XIX, nr. 226 (5735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Amenzi drastice, pentru şoferii care transportă copii fără centuri de siguranță sau scaune speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier (prin OG 21/2014), iar încălcarea acestor modificări ale legislației rutiere va fi pedepsită prin sancțiuni contravenționale drastice.

Una dintre principalele modificări constă în aceea că şoferii de autovehicule care au locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, scaunul special pentru copiii până la 3 ani devine obligatoriu în maşină, iar minorii între 3 şi 12 ani sunt obligaţi să aibă centura pusă. Dacă înaintea acestor modificări nu existau sancţiuni, de ieri, dacă încălcaţi această prevedere, amenda poate ajunge şi la 450 de lei, la care se vor adăuga trei puncte de penalizare.

Acelaşi document prevede ca recoltarea probelor biologice poate să se facă şi la locul accidentului, de către personalul SMURD sau de pe ambulanţă, eliminându-se astfel necesitarea recoltării acestor probe la cea mai apropiată unitate medicală: „Medicul, asistentul medical sau persoana cu pregătire medicală de specialitate din echipajul ambulanţei sau autospecialei aparţinând SMURD, care intervine la evenimentele în legătură cu traficul rutier, poate recolta probe biologice în măsura în care prin aceasta nu se afectează acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau de prim ajutor, precum şi în situaţia în care persoana implicată într-un accident de circulaţie refuză transportul de urgenţă la o unitate sanitară sau starea sa de sănătate nu impune acest transport”.

Tot această ordonanţă prevede ca o persoană căreia i-a fost anulat permisul, dar s-a dovedit că este nevinovată, își poate primi permisul înapoi fără a mai da examen: „În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie”.

Nu în ultimul rând, noile modificări îi vizează şi pe studenţii străini, care vor putea primi permisul de conducere în România numai dacă prezintă documente care să ateste că au studiat deja timp de şase luni în ţara noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi drastice, pentru şoferii care transportă copii fără centuri de siguranță sau scaune speciale.
 Vizualizări articol: 2917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Amenzi drastice, pentru şoferii care transportă copii fără centuri de siguranță sau scaune speciale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:650 calorii / porţieIngrediente:Şalău - 100 gSomon - 100 gProsciutto crudo - 100 gLămâi - 150 gSpanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 gUlei de floarea soarelui - 10 mlUsturoi - 5 gr (1... Citeşte