Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2014 - Anul XIX, nr. 218 (5727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni poliţie

Plăcuţe reflectorizante oferite gratuit căruţaşilor, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Compartimentului de Prevenire al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au continuat, ieri, un proiect care urmăreşte reducerea numărului accidentelor cu implicarea căruţaşilor, şi care presupune donarea de plăcuţe reflectorizante conducătorilor de atelaje hipo. Ieri, poliţiştii au desfăşurat o acţiune de montare a 50 de plăcuţe reflectorizante în localitatea Şcheia, cunoscut fiind faptul că pe raza acestei comune circulă foarte multe atelaje cu tracţiune animală, multe nesemnalizate corespunzător.

În cadrul acestui proiect, IPJ Suceava este partener cu Romanian Children Humanitarian Foundation, reprezentată de Brian Douglas, finanţarea fiind asigurată de organizaţia internaţională Spana. Urmare a demarării proiectului au fost realizate peste 4.500 de plăcuţe reflectorizante, care au fost împărţite în cadrul a 20 de acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo.

 

Cu o zi înainte de împărţirea plăcuţelor reflectorizante, poliţiştii au dat şi amenzi

Cu o zi înainte de acţiunea preventivă, pe 17 septembrie, poliţiştii rutieri au organizat şi un control care a urmărit, printre altele, sancţionarea conducătorilor de atelaje hipo care încalcă legislaţia rutieră în vigoare. Căruţaşii au încasat 70 de amenzi în valoare  de aproape 20.000 de lei.

Amenzile au fost aplicate pentru lipsa numerelor de înregistrare, accesul interzis pe drumuri naţional-europene ori pentru căruţaşi care nu aveau asupra lor cartea de identitate.

 

Amenzi şi pentru nereguli comise de biciclişti şi mopedişti

În cadrul controlului de pe 17 septembrie poliţiştii rutieri au aplicat amenzi şi pentru mopedişti şi biciclişti. Cele mai multe sancţiuni aplicate conducătorilor de mopede au fost pentru lipsa căştii de protecţie, lipsa documentelor de identitate, iar cei care nu au permis de conducere s-au ales şi cu dosare penale.

Pentru biciclişti, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa dotărilor minime ale bicicletei, nerespectarea obligaţiei de a circula într-un singur rând şi  nerespectarea obligaţiei de a ţine cel puţin o mână pe ghidon.

Acţiunile de control de acest gen vor continua, conducătorii de căruţe, mopediştii şi bicicliştii fiind implicaţi în multe accidente rutiere la nivel de judeţ.

 

Statistica accidentelor grave în care au fost implicaţi căruţaşi

Conform unei analize a poliţiei, în perioada 1 ianuarie 2005 – 15 septembrie 2014, în judeţul Suceava au avut loc 56 de accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de vehicule cu tracţiune animală. În urma acestor accidente şase oameni au murit, 15 au fost răniţi grav, iar alţi 46 au suferit leziuni uşoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcuţe reflectorizante oferite gratuit căruţaşilor, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăcuţe reflectorizante oferite gratuit căruţaşilor, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunteti nebuni si incurajati carutasii trimis de
(19 sep 2014, 12:37:16
Inca nu s.a inteles ca nu au ce cauta pe sosele? te trezesti cu ei in curbe periculoase fara vizibilitate si linie continua...si esti constrans sa depaseste.. risti din start suspendarea permisului. . plus de asta au incarcaturi de fan ,strujeni care depasesc chiar si o banda de circulatie..
Daca eu as circula cu o remorcuta sau scuter neinmatriculat pe sosele mi se face dosar penal , dar ei primesc reflectorizante. in plus 90% din ei circula in stare de ebrietate fara nici cea mai mica lumina la atelaj... sunteti nebuni voi ..nu ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei