Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revendicări

Sindicaliştii de la Universitatea din Suceava ameninţă cu acţiuni de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământul universitar sucevean trag un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă angajaţii din sistem – personalul didactic, nedidactic şi auxiliar.

Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, structură la care este afiliat şi Sindicatul „Univers” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), atenţionează Guvernul României asupra stării de nemulţumire a personalului din învăţământul superior, avertizând că nesoluţionarea problemelor îl va sili să demareze acţiuni legale de protest.

Potrivit lui Floricel Babei, liderul Sindicatului „Univers” de la USV, „oamenii sunt dispuşi să iasă în stradă. Le-a ajuns cuţitul la os. Formele de protest vor începe prin pichetarea ministerelor, poate ulterior se va trece la declanşarea grevei de avertisment, apoi grevă generală, proteste. Momentan se merge pe ideea pichetării”.

Printre revendicările sindicaliştilor din învăţământul universitar se numără reanalizarea modului de salarizare a personalului nedidactic, în cazul căruia sporul de vechime este inclus în salariul de bază, şi nu se adaugă acestuia, aşa cum este normal, astfel că leafa lunară pe care oamenii o încasează este în jurul sumei de 900 de lei.

„Potrivit Legii 284, salarizarea e făcută pe tranşe de vechime, dar aceasta nu se aplică şi personalului nedidactic”, a mai completat Babei.

Sindicatele din universitar, din cadrul Federaţiei „Alma Mater”, mai aduc în atenţia Guvernului neplata drepturilor salariale câştigate în procesele privind legile 221/2008, 330/2009 şi 285/2010. 

„Celor din învăţământul preuniversitar li s-au alocat sumele restante, dar asta nu s-a întâmplat şi în învăţământul superior. În cazul nostru s-a acordat circa 6% din restanţele şi drepturile salariale câştige în instanţă”, a mai arătat liderul sindicatului sucevean.

Acesta a mai evidenţiat un alt of al angajaţilor pe care îi reprezintă, referitor la neindexarea, în ultimii şase ani, a salariilor din învăţământ.

Starea de nemulţumire a angajaţilor din sistem persistă şi din cauza nerepartizării sumelor reţinute din finanţarea de bază a universităţilor, în proporţie de 10%, prin Ordonanţa cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014.

 

Şedinţă cu toţi liderii din „Alma Mater”

Nemulţumirile sindicaliştilor au fost reiterate în cadrul şedinţei Federaţiei Naţionale "Alma Mater", cel mai important organism al angajaţilor din învăţământul superior românesc, evenimentul având loc la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iaşi.

De asemenea, la reuniune au fost abordate principalele probleme cu care se confruntă universităţile de stat din România, fiind discutate aspecte ce-i vizează pe angajaţii din sistem.

Floricel Babei a mai adăugat că, după eveniment, sindicaliştii au depus coroane de flori la statuia liderului sindical, suceveanul Virgil Sahleanu. Babei a mai menţionat că ziua în care a fost omorât Virgil Sahleanu, 7 septembrie, ar urma să fie declarată ziua de luptă a sindicatelor din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii de la Universitatea din Suceava ameninţă cu acţiuni de protest.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sindicaliştii de la Universitatea din Suceava ameninţă cu acţiuni de protest5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei