Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victime

Încă doi suceveni înşelaţi prin metoda „şmen”, la schimb valutar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile de înşelăciuni prin metoda „şmen” se succed pe bandă rulantă, încă două victime sesizând poliţia că au fost păcălite după ce au schimbat sume de bani cu necunoscuţi care i-au abordat în zona unei bănci şi a unei case de schimb valutar.

Ultimele două înşelăciuni s-au petrecut joi dimineaţă.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, a sesizat poliţia că, în jurul orei 9.30, a fost înşelat cu suma de 1.000 de lei de doi bărbaţi.

Bărbatul se afla în faţa unei bănci din Câmpulung Moldovenesc, iar cei doi l-au abordat sub pretextul că au nevoie de euro pentru o tranzacţie. Victima le-a dat celor doi 350 de euro şi urma să primească 1.540 de lei. La o primă numărătoare, victima a constatat că a primit doar 1.500 de lei şi a cerut diferenţa. Escrocii au luat din nou teancul, au numărat banii şi au mai adăugat încă 40 de lei. La această a doua numărătoare „şmenarul” a tras însă o parte din bancnotele mari din teanc. Victima şi-a dat seama abia ulterior că în loc de 1.540 de lei a primit doar 540 de lei.

Al doilea caz s-a petrecut la Vatra Dornei. O femeie în vârstă de 35 de ani a reclamat că s-a deplasa la o casă de schimb valutar pentru a schimba 100 de euro, iar un bărbat necunoscut i-a propus efectuarea unui schimb mai avantajos față de cel afișat la unitate. Prin aceeaşi metodă a „şmenului”, la a doua numărătoare a banilor, femeia a fost înşelată cu 193 de lei. 

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, înregistrate cu autori necunoscuţi.

Tot în această săptămână, prin aceeaşi metodă, o femeie în vârstă de 57 de ani, din Stulpicani, a fost înşelată cu peste 3.100 de lei. De altfel, în cele mai multe cazuri, prejudiciile sunt mari, de ordinul miilor de lei. Escrocii se deplasează prin tot judeţul, în special în zona caselor de schimb valutar, şi caută persoane pe care să le păcălească. Metoda „şmen” pare greu de pus în aplicare la prima vedere, însă cei care comit astfel de înşelăciuni se dovedesc adevăraţi „maeştri” în dosirea bancnotelor, de regulă în mâneca hainelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă doi suceveni înşelaţi prin metoda „şmen”, la schimb valutar.
 Vizualizări articol: 2531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă doi suceveni înşelaţi prin metoda „şmen”, la schimb valutar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei