Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie schimbată la recurs

Al doilea mandat de arestare pentru tentativă de omor, în cazul răfuielii de la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul dublei tentative de omor petrecute pe 1 august în cartierul Iţcani al municipiului Suceava şi-a consumat un nou episod, ieri, la Curtea de Apel Suceava, unde s-a decis ca şi al doilea suspect de comiterea faptei să fie arestat preventiv. Este vorba de Adrian Scripcariu, în vârstă de 31 de ani, zis „Modi”, în cazul căruia deciziile magistraţilor l-au dus de la extaz la agonie. Reţinut iniţial, luni, pentru 24 de ore, tânărul a fost lăsat în libertate de Tribunalul Suceava, însă, la recurs, ieri, Curtea de Apel Suceava a admis recursul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot în arest preventiv, şi tot pentru tentativă de omor, se află şi Dumitru Scripcariu, în vârstă de 33 de ani, fratele lui Adrian Scripcariu.

Conform anchetei derulate de judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist, cei doi fraţi Scripcariu i-au lovit violent cu obiecte contondente pe Dumitru Bergheaua (33 de ani) şi Afin Pleşa (19 ani), tot din Iţcani, cei doi suferind leziuni care le-au pus viaţa în pericol. De asemenea, maşina cu care se deplasau cei doi a fost distrusă de fraţii Scripcariu.

De cealaltă parte, Adrian Scripcariu, care s-a întors în ţară la începutul acestei săptămâni, susţine că el şi fratele său au fost în legitimă apărare. Totul ar fi plecat de la strigătele de ajutor ale unei tinere însărcinate, peste care ar fi intrat în casă Bergheaua şi Pleşa. Fraţii Scripcariu ar fi intervenit pentru a-i opri pe cei doi, iar de aici turnura evenimentelor a devenit şi mai violentă.

Cert în acest caz este că persoanele implicate în agresiune, atât victimele cât şi agresorii, fac parte din grupuri cunoscute ca violente, care au mai fost implicate în scandaluri de proporţii în Iţcani. Cele mai multe bătăi au avut loc în zona Gării din Iţcani şi a parcului din apropiere, aşa cum s-a întâmplat şi pe 1 august. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al doilea mandat de arestare pentru tentativă de omor, în cazul răfuielii de la Iţcani.
 Vizualizări articol: 2207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al doilea mandat de arestare pentru tentativă de omor, în cazul răfuielii de la Iţcani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei