Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2014 - Anul XIX, nr. 199 (5708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă

Perioada 28 august - 3 septembrie

 

Suceava Airshow

Consiliul Judeţean Suceava şi Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, având ca parteneri Bucovina Fly Club, Forţele Aeriene Române şi Aeroclubul României, organizează în intervalul 29-31 august un show aviatic.

Manifestările vor avea loc vineri, începând cu ora 15.30, pe Aerodromul Frătăuţi, iar sâmbătă (ora 15.00) şi duminică (ora 10.00), la Salcea.

 

Expoziţia „Femina. Veni, vidi, vici”

Iubitorii de artă pot admira la Iulius Mall Suceava, până pe 14 septembrie, expoziţia de pictură „Femina. Veni, vidi, vici”.

Artista plastică Andreea Stela Juduc prezintă publicului amator de frumos 24 de lucrări, care ilustrează cele 12 zodii prin prezenţe feminine, uimitoare prin formă şi culoare.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive.

De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00-18:30.

 

Expoziția „Clasic și modern - tehnici ale tapiseriei parietale”

Filiala Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România prezintă, până pe data de 31 august, expoziţia „Clasic și modern - tehnici ale tapiseriei parietale”.

Pe simeze sunt expuse tapiserii, realizate în tehnica haute-lisse, de artistele tapisiere Elena Cerepennicova, Gabriela Cristu, Gabriela Drăghici, Claudia Viorica Mușat, Cela Neamțu (din Filiala UAP București) și Eugenia Goraș, Marcela Larionescu și Lucia Puşcaşu (din Filiala UAP Suceava).

 

Festivalul internaţional de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”

La Fălticeni se va desfăşura în perioada 1-7 septembrie cea de-a IV-a ediţie a Festivalului internaţional de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.

Programul Festivalului include, pe lângă reprezentaţiile spectacolelor din concurs, ateliere de actorie şi spectacole puse în scenă de trupe de teatru din Iaşi, Bacău, Lugoj şi Bucureşti.

 

Joi, 28 august

 

Expoziţie dedicată pictorului şi scenografului George Löwendal

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava se deschide, la ora 11.00, o expoziţie dedicată pictorului şi scenografului George Löwendal (1897-1964).

Expoziţia etalează cele mai bune lucrări realizate în cadrul atelierelor de artă plastică și scenografie pentru copii, cu genericul „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”, organizate, în perioada 11-22 august, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava, de Muzeul Bucovinei cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

 

Sâmbătă, 30 august

 

Sport

Handbal, Liga Națională, ora 17.00, sala LPS Suceava

CS Universitar din Suceava – Știința Bacău

 

Duminică, 31 august

 

Kids City - ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial.

În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City. Duminică, 31 august, copiii vor putea participa la atelierul “Lumea jucăriilor”, în cadrul căruia vor realiza jucării utilizând pahare. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Atelierul de gătit

De la ora 13.00, în incinta Ristorante Casanova cei mici vor putea participa la atelierul de gătit. Aceştia vor învăţa lucruri noi, prin activităţi interesante şi antrenante, cu tematică culinară. În acest weekend, micii bucătari vor învăţa să facă deliciosul preparat italian „pasta al forno”. Echipaţi cu şorţuri, copiii vor combina ingrediente, vor folosi ustensile specifice şi îşi vor pune în valoare creativitatea. La final, îşi vor putea testa abilităţile de bucătari, delectându-se cu preparatul realizat chiar de ei. Înscrierile la atelierul de gătit se pot face la Centrul Info Iulius Mall Suceava sau la telefon 0230.208.700, participarea fiind gratuită.

 

Ziua Comunei Crucea

Cea de-a V-a ediţie a Zilei Comunei Crucea este sărbătorită începând cu ora 12.00, în centrul localităţii. Manifestările organizate cu acest prilej vor cuprinde recitaluri de muzică populară, un spectacol etno - pop şi dans, precum şi un spectacol complex de cântece şi dansuri populare din mai multe zone etnofolclorice ale ţării. La ora 15.00 vor fi sărbătorite familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, iar petrecerea va continua cu solişti, instrumentişti şi dansatori tradiţionali, dar şi cu un spectacol cu formaţia Daggu Project şi cu recitalurile susţinute de Loredana şi Aurel Moldoveanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.
 Vizualizări articol: 1685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei