Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pus sub acuzare

Contrabandist în vârstă de 22 de ani, reţinut în arest la trei zile după ce a fugit de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, care a abandonat vinerea trecută, în timp ce era urmărit de poliţişti, un autoturism în care erau transportate 6.000 de pachete de ţigări de contrabandă, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), la trei zile de la comiterea faptei. Suspectul, Constantin Cruţ, s-a prezentat luni în faţa procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, împotriva sa fiind începută urmărirea penală pentru infracţiunea de contrabandă în formă agravantă şi emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Ieri după-amiază, la expirarea ordonanţei, procurorul de caz a decis ca tânărul să fie pus în libertate, sub control judiciar, având impuse mai multe măsuri restrictive.

Vineri, 22 august, în jurul orei 16.40, o patrulă rutieră de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, care se afla în trafic în cadrul unei acţiuni de control pe linie rutieră, a încercat să tragă pe dreapta, pe strada Baciului din localitate, un autoturism VW Passat înmatriculat în Marea Britanie. Şoferul a refuzat însă să oprească, a accelerat şi a intrat pe o stradă lăturalnică. Poliţiştii rutieri au identificat maşina abandonată, şoferul şi pasagerul din dreapta fugind şi pierzându-şi urma. În maşină au fost identificate 5.978 de pachete de ţigări, toate cu timbre fiscale emise de autorităţile ucrainene. Din ancheta demarată ulterior de poliţişti a rezultat că la volan s-a aflat Constantin Cruţ.

Prejudiciul creat bugetului de stat a fost calculat la 60.000 de lei, reprezentând valoarea în vamă a ţigărilor, taxele vamale, accizele neachitate şi TVA.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. Autoturismul VW, evaluat la 1.500 de euro, a fost de asemenea ridicat în vederea dispunerii unei măsuri asigurătorii în cauză.

Ancheta în acest caz continuă în vederea identificării pasagerului din dreapta, despre care inculpatul nu a oferit detalii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandist în vârstă de 22 de ani, reţinut în arest la trei zile după ce a fugit de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contrabandist în vârstă de 22 de ani, reţinut în arest la trei zile după ce a fugit de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei