Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2014 - Anul XIX, nr. 175 (5684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă

Ofițer de poliţie, condamnat pentru că a provocat o tamponare în timp ce era băut la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un ofiţer criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava a fost condamnat zilele trecute de magistraţi după ce în octombrie 2012 a provocat o tamponare după ce se urcase băut la volan şi a încercat să fugă de la locul faptei. Mai mult, comisarul Marcel Tiberiu Sfichi, de 40 de ani, a refuzat să sufle şi în etilotest, colegii săi fiind nevoiţi să-l ducă la spital pentru prelevarea probelor de sânge.

Judecătoria Suceava a decis ieri să-l condamne pe ofiţer la o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare şi să-i impună o perioadă de încercare de 2 ani şi 6 luni, perioadă în care nu trebuie să comită alte infracţiuni.

Decizia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţele superioare, dar în cazul în care soluţia va rămâne neschimbată poliţistul îşi va pierde locul de muncă.

Evenimentul rutier în care a fost implicat comisarul Marcel Tiberiu Sfichi s-a petrecut pe data de 31 octombrie 2012, în jurul orei 17:30. Sfichi, ofiţer în cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, se deplasa la volanul unui autoturism Renault Megane, iar în intersecţia din zona stadionului Areni a lovit o maşină, marca Ford Focus, care staţiona la semafor. Din fericire, a fost vorba doar de o tamponare, neînregistrându-se victime. Dându-şi seama că bărbatul de la volanul Renault-ului este sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce l-a văzut că se clatină şi miroase a alcool, şoferul celeilalte maşini a sunat la 112 şi a sesizat poliţia.

Unul dintre martori, un alt şofer care aştepta la semafor, povestea la acea vreme tot incidentul: „Stăteam la semafor şi a venit Renault-ul (n.r. - maşina condusă de poliţist) cu scârţâit de roţi şi s-a izbit în Ford. După ce s-a izbit, domnul care conducea maşina Renault a încercat să dea la cheie şi probabil să plece. A fugit apoi şi din maşina poliţiei, l-am prins eu, încă o persoană şi poliţiştii. A sărit din maşină şi a dat să fugă, l-a ajuns poliţistul, el a încercat să fugă din nou şi am ajutat să-l aducem înapoi la maşină”.

Ambii şoferi au fost duşi la sediul Poliţiei municipiului Suceava. Şoferul de pe Ford Focus a suflat, iar aparatul a indicat că nu se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Când a venit rândul comisarului Sfichi, susţin procurorii, acesta a refuzat să fie testat, aruncând pe jos dispozitivul auxiliar pentru suflat.

La spital, însă, comisarul de poliţie a acceptat să i se preleveze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind de 2 la mie, la prima probă (ora 18:15), respectiv 1,85 la mie la cea de-a doua (ora 19:15).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ofițer de poliţie, condamnat pentru că a provocat o tamponare în timp ce era băut la volan.
 Vizualizări articol: 4052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ofițer de poliţie, condamnat pentru că a provocat o tamponare în timp ce era băut la volan4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei