Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Anchetă socială

Bătrâna din Stulpicani găsită de poliţie într-un bordei aflat pe câmp va rămâne în grija familiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătrâna din Stulpicani Veronica Corleciuc, în vârstă de 80 de ani, găsită vinerea trecută de poliţie într-un bordei aflat pe câmp, în zona pârâului Şandrului, va rămâne în grija familiei.

Secretarul Primăriei Stulpicani, Liviu Mihalea, ne-a declarat că s-a deplasat, în cursul zilei de luni, împreună cu asistentul social al primăriei Mariana Răstoacă şi asistentul medical comunitar Ioana Flocea, la „târla” sau locuinţa improvizată pe care o are amenajată Maria Dumbravă, sora bătrânei, care este şi curatorul ei, pe câmpul unde vara face fânul, la fel ca mulţi alţi localnici.

„Am întocmit ancheta socială la faţa locului. Am găsit-o pe bătrână hrănită, îmbrăcată  curat. Într-adevăr, este vorba de un loc în care nu se poate sta multă vreme, dar o perioadă scurtă, cât se face fânul, vara, se poate locui. Pat din scânduri de lemn, acoperit cu pături, podele pe jos, un aragaz, condiţii minime, ca la ţară, într-o astfel de târlă, cum îi spun localnicii”, ne-a spus Liviu Mihalea.

Tot el a completat că atât sora bătrânei cu handicap, Maria Dumbravă, cât şi fiul adoptiv al Veronicăi Corleciuc au declarat pe proprie răspundere că vor avea în continuare grijă de bătrână şi că au luat-o cu ei la târlă cât fac fânul, câteva zile, pentru că nu au cu cine să o lase acasă. Ei au explicat că nu au abandonat-o în bordei pe bătrână, ci au lăsat-o în acea locuinţă, după ce au hrănit-o, cât timp ei erau pe dealuri la cosit şi adunat fânul pentru animale. Până nu vor termina treaba la câmp, nu au cum s-o ducă pe bătrână într-o altă locuinţă.

 

Doar o zi, în spital

Vinerea trecută, agenţii de la Postul de Poliţie Stulpicani s-au autosesizat, în urma informaţiilor care au ajuns la urechile lor, cu privire la faptul că localnica Veronica Corleciuc, în vârstă de 80 de ani, ar trăi în condiţii improprii, într-un bordei aflat pe câmp, în zona pârâului Şandrului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au găsit-o pe femeie singură, culcată pe un pat.

A fost solicitată intervenția unui echipaj medical pentru consultare și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, care a hotărât preluarea bătrânei și transportarea ei la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde aceasta a fost diagnosticată cu hipertensiune, artroză şi demență ușoară, aceasta rămânând internată sub observație până sâmbătă, când sora bătrânei, Maria Dumbravă, care o are în îngrijire de 14 ani, a solicitat externarea femeii.

În cursul zilei de astăzi, ancheta socială întocmită de reprezentanţii Primăriei Stulpicani va ajunge la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care va da verdictul final în cazul bătrânei de la Stulpicani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâna din Stulpicani găsită de poliţie într-un bordei aflat pe câmp va rămâne în grija familiei.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrâna din Stulpicani găsită de poliţie într-un bordei aflat pe câmp va rămâne în grija familiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei