Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2014 - Anul XIX, nr. 170 (5679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune de control

Şoferii care nu dau prioritate pietonilor, „pândiţi” de poliţişti cu camere video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rutieri au organizat, pe 22 şi 23 iulie, o acţiune de control la trecerile de pietoni din municipiul Suceava, patru autospeciale cu radar şi cameră video urmărind cu prioritate depistarea şoferilor care nu acordă prioritate persoanelor angajate regulamentar în traversare, pe locul marcat. Acţiunea la control a fost organizată în condiţiile în care, în municipiul Suceava, în interval de patru zile, s-au înregistrat trei accidente grave pe trecerile de pietoni.

În urma controalelor, 16 şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere, 15 fiind filmaţi în timp ce nu acordau prioritate pietonilor, iar unul în timp ce forţa trecerea în intersecţie, pe culoarea roşie a semaforului. De asemenea, au fost aplicate 50 de amenzi, în valoare de peste 12.000 de lei. Printre cei amendaţi se găsesc şi 11 pietoni care au traversat strada neregulamentar deşi aveau în imediata apropiere locuri marcate.

Inspectorul Bogdan Bercea, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a subliniat că acţiuni de control de acest gen s-au organizat aproape săptămânal în municipiul Suceava şi înainte de şirul accidentelor din ultimele zile, iar acestea vor fi continuate într-un ritm susţinut.

Trecerile de pietoni din Suceava au fost întotdeauna un punct vulnerabil în ceea ce priveşte riscul de accidente, fapt specific de altfel aglomeraţiilor urbane. Din păcate, accidentele din ultimele zile au fost ieşite din comun prin prisma gravităţii, unul fiind mortal, iar un altul deosebit de grav.  

Printre trecerile de pietoni din Suceava considerate cele mai periculoase se numără cele din faţa blocului Belvedere, pe bulevardul George Enescu, din faţa Spitalului Judeţean, dar şi cele dintre staţiile Policlinică şi Bancă, în zona Palatului Administrativ şi a BNR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii care nu dau prioritate pietonilor, „pândiţi” de poliţişti cu camere video.
 Vizualizări articol: 3873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şoferii care nu dau prioritate pietonilor, „pândiţi” de poliţişti cu camere video5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O intrebare. trimis de
(25 iul 2014, 11:17:22
am vazut de multe ori masina politiei cu radar ..stationand pe sens invers e x..
1.sala sport contrasens) pe sensul de mers centru-burdujeni in statia de autobuz.( intersectie linie dubla continua ,scuar..
2. burdujeni ( contrasens) pe sens invers ..statia petrom.
3. burdujeni.. statia de autobuz piata... contrasens.. intersectie statie de autobuz.
Chiar au voie sa faca aceste manevre? ( din cate stiu eu doar in misiune) nu si cand se sta la panda .. sau se plimba prin oras ..ca asa vrea el
1.1  RE: O intrebare. trimis de
(25 iul 2014, 11:18:36
daca eu fac o manevra de genu si sunt gasit pe contrasens.. se salta permisul de conducere.. ei cu ce drept fac manevrele astea? legea nu e la fel si pt ei??
2.   Nimic nu-i de mirare, haos ca peste tot! trimis de
(25 iul 2014, 16:34:51

Ar fi bine ca politia sa-si propuna sa responsabilizeze, cu adevarat, soferii. Pe linga reguli si restrictii care se impun, sa se faca educatie si conștientizare asupra faptului că șoseaua nu e un loc privat, unde se poate face orice, ignorând regulile pe motiv că „și alții fac”. Asta nu e sub nici o formă o scuză! Cu toții ne dorim o țară civilizată, însă nu știu dacă ne dăm seama că asta se poate realiza doar dacă noi vom face primul pas.
Pe de alta parte, ca eu sunt pieton si nu ma intereseaza cum traversez, iar nu merge!
Ba ar trebui să mă intereseze! Chiar dacă nu am mașină, tot trebuie să respect regulile de circulație. Este elementar că se traversează pe zebra, sau pe verdele semaforului, dar păstrind contactul vizual cu intentiile șoferului. Pentru ca netinind cont de miscarea masinilor in apropierea zebrei, se intimpla ce stim.
3.   ABUREALA! trimis de
(25 iul 2014, 17:19:17
Aici e ca-n bancul ala: Cati politisti sunt necesari pentru a schimba un bec? 3...Nu era normal sa fie permanent un semafor cu buton pentru oprire trafic ca-n centru la trecerile periculoase? Ceva camere de filmat si radare fixe rezolvau problema. Cate masini si personal sunt blocate petru a face excces de zel? Saptamana viitoare n-or sa mai fie, iar aici educatia si teama de a ramane fara permis trebuiesc sa mearga impreuna si permanent pana se formeaza reflexul conditionat. O sa observati ca de obicei sunt sucevenii care produc asemenea tragedii.
4.   Re trimis de
(25 iul 2014, 21:17:10
Astia-s politisti? astia-s corupti nu politisti. Eu le-am prezentat date concrete despre necordarea de prioritate la trecerea de pietoni unde era sa fiu spulberat de doua ori , imagini chiar surprinse de camerele de supraveghere din zona. Am reclamat intradevar situatia iar dupa verificarile de 2 bani imi vine raspuns ca aceste camere nu sunt omologate. Fain , hal de polististi rutieri , astia trebuie trimisi la capsuni . Deci sa inteleg ca trebuie sa moara cineva pentru ca aceste camere sa devina omologate ?
4.1  RE: Re trimis de
(25 iul 2014, 22:24:30
Sa stii ca politistii au un fond bun, dar putinul care-l au si cu inflatia asta de stele de la ei ii fac sa umble ineficient. Daca era un sef intelept chema un electrician sa schimbe becul, sa puna un semafor cu declansare prin buton, o camera video omologata de catre Suca din Bucovina si ceva radare fixe. Sunt vreo 7-8 puncte critice pe la trecerile de pietoni, nu-i mare scofala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei