Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amânare

Comisarul-şef Nelu Fediuc află astăzi dacă scapă din arestul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestat sâmbătă seară pentru o perioadă de 29 de zile, comisarul-şef Nelu Fediuc, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, se vrea în libertate. Decizia de arestare luată la finele săptămânii trecute de un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost contestată la Curtea de Apel Suceava, iar ieri a fost analizată.

Audierea lui Nelu Fediuc a durat mai mult timp, iar la final judecătorul de caz a decis să amâne cu 24 de ore luarea unei decizii. Astfel, fostul mare tartor de la Siret va afla astăzi dacă rămâne în arest sau dacă va fi eliberat şi împotriva sa vor fi luate măsuri restrictive mai puţin dure.

Tot în acest dosar sunt cercetate alte două persoane, ambele în libertate. Împotriva colonelului Lucian Solcan, şeful Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) Suceava, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au luat măsura controlului judiciar, în timp ce un alt inculpat, Paul Pîrjolea, reţinut iniţial pentru 24 de ore şi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă a scăpat fără nici un fel de interdicţie.

În acest dosar, comisarul-şef Nelu Fediuc este acuzat de comiterea a două infracţiuni de influenţare a declaraţiilor, prin aceea că a încercat să-i determine pe martorii dintr-un alt dosar să-şi schimbe declaraţiile date iniţial şi care-l incriminau. De asemenea, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret este cercetat şi pentru luare de mită în formă continuată.

 

Fediuc, lăsat şi fără colecţia de vinuri

Acuzaţiile ce li se aduc celor trei inculpaţi au legătură cu dosarul în care la începutul săptămânii trecute, procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată pe comisarul-şef Nelu Fediuc, alături de alte  34 de persoane, dintre care 14 poliţişti de frontieră şi 16 vameşi, acuzaţi că au constituit un grup infracțional organizat ce se ocupa cu introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 19 august 2008 – 03 martie 2009, prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret au fost introduse, cu complicitatea lui Fediuc, dar şi a celorlalți inculpaţi cu funcţii în vamă, aproape 300.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la aproximativ 1,6 milioane de lei.

La câteva zile după ce procurorii DNA au anunţat trimiterea în judecată a lotului celor 35 de inculpaţi, printre care şi comisarul-şef Nelu Fediuc, acesta din urmă s-a trezit vineri dimineaţă cu mascaţii la uşă.

Procurorii anticorupţie au venit cu mandat de percheziţie la locuinţa lui Fediuc din Siret, după care a urmat şi o percheziţie la biroul acestuia din sediul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Dus la sediul DNA Suceava pentru audieri, comisarul-şef Fediuc a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, iar sâmbătă seară, la ora 22.00, judecătorii au decis arestarea preventivă a fostului şef al Poliţiei de Frontieră Siret.

În afara faptului că a fost arestat, Fediuc a rămas şi fără o parte din bunuri, printre care şi o colecţie de vinuri, care au fost ridicate de procurorii DNA Suceava şi puse sub sechestru până la finalizarea cercetărilor.

 

A vrut s-o mituiască pe femeia de la care obţinuse favoruri sexuale

Ancheta în aceste dosare în care a fost pus sub acuzare comisarul-şef Nelu Fediuc a plecat de la denunţul făcut de o femeie, implicată şi ea în contrabanda cu ţigări, care le-a spus anchetatorilor cum fostul şef peste vama din Siret îi cerea favoruri sexuale pentru a-i asigura „protecţia”.

Şpaga trupească pe care i-o dădea femeia în cauză comisarului-şef Fediuc s-a petrecut în perioada februarie-august 2008, după care respectiva s-a dus şi a făcut denunţul la autorităţi.

În septembrie 2008, arată procurorii, Fediuc a încercat să o determine pe denunţătoare să-şi retragă acuzaţiile, oferindu-i în schimb suma de 12.000 de euro, pe care însă femeia a refuzat-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Nelu Fediuc află astăzi dacă scapă din arestul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 2593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Comisarul-şef Nelu Fediuc află astăzi dacă scapă din arestul Poliţiei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei