Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2014 - Anul XIX, nr. 167 (5676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Zilele municipiului Vatra Dornei, o săptămână de sărbătoare cu două festivaluri şi concerte cu nume în vogă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele municipiului Vatra Dornei, un adevărat maraton al evenimentelor care s-au întins pe durata unei săptămâni, s-au încheiat duminică, 20 iulie, numeroşii turişti aflaţi în municipiul staţiune, de la cei mai tineri şi până la cei în vârstă, având parte de un program care a oferit câte ceva pentru fiecare.

Zilele Dornei au reunit în acest an două festivaluri, unul de folclor şi unul de muzică uşoară, dar şi concerte care au avut în prim-plan două nume în mare vogă: Maxim şi Antonia.

 

De la Maxim şi Antonia la Alexandru Brădăţan şi Viorica Macovei

Cei patru puşti talentaţi reuniţi sub numele „Maxim” au urcat pe scena din parcul municipal sâmbătă seară. Cum era de aşteptat, cunoscuta piesă „Sărutări criminale” a celor patru a încins imediat atmosfera. Pentru unul dintre membrii grupului, Bogdan Medvedi, concertul de la Vatra Dornei a fost unul special, tânărul având origini la Vatra Dornei. El şi-a salut călduros bunica care se afla în public, în apropierea scenei, iar cei patru membri ai trupei au încercat pe tot parcursul concertului să se apropie cât mai mult de public. Ei şi-au încheiat prestaţia de pe scena de la Vatra Dornei cu un selfie cu publicul în spate.

A urmat pe scenă capul de afiş al Zilelor oraşului Vatra Dornei, Antonia. După apariţia acesteia, brusc, publicul din faţă, format în majoritate din copiii fani Maxim a fost înlocuit de publicul masculin, şi nu doar cel tânăr, mulţi ţinând să imortalizeze cu telefoanele prestaţia artistei. Spre dezamăgirea unora dintre fani, Antonia nu a avut o ţinută sumară la Vatra Dornei, însă, în orice condiţii, concertele acesteia au un mare succes la public.

La Zilele municipiului Vatra Dornei au mai concertat Alin Pascal Band şi Trupa 9, în timp ce duminică, în ultima zi a manifestărilor, a urmat spectacolul folcloric extraordinar „Joc şi cântec din străbuni”, care i-a avut în prim-plan pe Alexandru Brădăţan şi Viorica Macovei.

 

Momentele speciale de duminică

Ilie Boncheş, primarul municipiului Vatra Dornei, s-a arătat satisfăcut de cum au decurs zilele municipiului: „Am avut o săptămână plină, care a debutat luni cu spectacolul de teatru <Mă mut la mama>, cu Adriana Trandafir, la care Casa de Cultură s-a dovedit neîncăpătoare şi am încheiat duminică cu spectacolele folclorice, dar şi cu o serie de momente speciale: premierea a 25 de cupluri de aur, a trei nonagenari cu o activitate deosebită pentru comunitate şi a atleţilor cu rezultate foarte bune, cap de afiş fiind sportivul Andrei Leancă şi antrenorul Cristian Prâsneac”.

 

Vatra Dornei a fost foarte populată în ultimele zile

Primarul a subliniat că Vatra Dornei a fost aglomerată de turişti în ultimele zile, dovadă fiind gradul de ocupare ridicat de la mai toate hotelurile din municipiul staţiune. La Vatra Dornei se află în această perioadă foarte mulţi pensionari, cărora li s-au adăugat numeroşi tineri, veniţi în municipiul staţiune pe o perioadă mai scurtă de timp.

De asemenea, hotelurile au fost populate şi de numeroșii participanţi la cele două festivaluri. Este vorba de Festivalul Naţional al Ansamblurilor Folclorice „Dorna, plai de joc şi cântec” - În Memoriam „Gavril Moroşan”, ediţia a VII-a, şi de a XX-a ediţie a Festivalului naţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Muzritm”.

Ploaia a fost cea care a dat bătăi de cap şi emoţii în cele mai multe zile ale sărbătorii de la Vatra Dornei însă, trăgând linie, organizatorii sunt totuşi mulţumiţi şi din acest punct de vedere, cele mai multe evenimente având loc pe o vreme acceptabilă.

„Sfântul Ilie a fost blând cu noi, din fericire, de această dată”, a mai spus primarul Boncheş.  

Primarul a mai anunţat că Fanfara Primăriei municipiului Vatra Dornei îşi va continua prestaţiile din fiecare seară, de miercuri până duminică, în foişorul parcului municipal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele municipiului Vatra Dornei, o săptămână de sărbătoare cu două festivaluri şi concerte cu nume în vogă.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele municipiului Vatra Dornei, o săptămână de sărbătoare cu două festivaluri şi concerte cu nume în vogă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei