Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2014 - Anul XIX, nr. 130 (5639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Peste 2.000 de elevi suceveni vor fi ajutaţi, prin fonduri europene, să obţină rezultate bune la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 2.000 de elevi de clasa a XI-a din cadrul a 17 unităţi de învăţământ din judeţ se vor pregăti, cu bani europeni, pentru examenul de bacalaureat pe care-l vor susţine în vara anului viitor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a accesat un proiect european, cu o valoare de circa 1,5 milioane de euro, ce vizează implementarea unor metode noi de învăţare, active şi atractive, în rândul elevilor de clasa a XI-a, în vederea susţinerii şi promovării cu succes a examenului de bacalaureat.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar Bucureşti.

 

Proiectul a fost lansat sâmbătă

Lansarea proiectului „Teen Perform” a avut loc sâmbătă, 7 iunie, în prezenţa inspectorilor şcolari suceveni şi a partenerilor dâmboviţeni.

Potrivit insp. Gabriela Scutaru, manager de proiect, „există şcoli unde rezultatele mai puţin bune de la examenul de bacalaureat se menţin constant. Acest proiect vine în întâmpinarea elevilor cu rezultate slabe şi medii care au nevoie de susţinere şi motivare pentru a accede către acest examen, dat fiind faptul că sunt elevi care termină clasa a XII-a şi nu vor să susţină acest examen. Este unul dintre puţinele proiecte care se adresează direct elevilor, se va lucra direct cu aceştia, în şcoală, pe grupe”.

Potrivit acesteia, grupul ţintă al proiectului „Teen Perform” este format din 4.100 de elevi din învăţământul liceal, din 34 de unităţi şcolare din Suceava şi Dâmboviţa.

Totodată, 40 de consilieri şcolari şi 230 de profesori din Suceava şi Dâmboviţa vor fi instruiţi în cadrul proiectului, pregătirea acestora vizând învăţarea şi aplicarea unor metode noi şi inovative prin care elevilor să li se ofere o alternativă plăcută de învăţare.

Cât priveşte unităţile de învăţământ incluse în proiect, acestea urmează a fi stabilite în funcţie de rezultatele elevilor din ultimii trei ani de la examenul maturităţii şi de disponibilitatea acestora de a face parte din acest program.

Tot în cadrul „Teen Perform”, unităţile de învăţământ implicate vor fi dotate cu echipamente moderne ( smartboarduri şi laptopuri).

De partea cealaltă, Cristina Groza, inspector şcolar pe proiecte europene al IŞJ Dâmboviţa, a menţionat că, „în prezent, sunt consultaţi elevi, cadre didactice şi părinţi în legătură cu propunerilor lor referitoare la acest proiect, pentru a cunoaşte aşteptările lor astfel încât acesta să fie motivant şi eficient”.

Proiectul se va desfăşura până în luna octombrie 2015, rodul muncii profesorilor formaţi urmând a se vedea la bacalaureatul de anul viitor.

„Teen Perform” este finanţat din fondul social european prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de elevi suceveni vor fi ajutaţi, prin fonduri europene, să obţină rezultate bune la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 2099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 2.000 de elevi suceveni vor fi ajutaţi, prin fonduri europene, să obţină rezultate bune la bacalaureat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei