Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Firma care exploata ilegal balast la Ţibeni, amendată şi de Apele Române, şi de Garda de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma din Ţibeni care executa săpături şi exploata balast fără să deţină vreo autorizaţie la doar câţiva paşi de albia râului Suceava a fost amendată ieri atât de reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, cât şi de cei ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava.

Potrivit Adrianei Iordache, şefa Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu, SC Arbeicht Und Spass SRL Ţibeni a fost amendată cu 30.000 de lei pentru exploatare de balast fără autorizaţie. Suplimentar, s-a dispus şi sistarea activităţii firmei până când administratorii acesteia vor catadicsi să facă paşii necesari pentru a intra în legalitate.

O sancţiune asemănătoare a fost aplicată şi de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava. Pentru executare de lucrări fără respectarea articolelor din Legea Apelor, firma din Ţibeni a primit o amendă de 35.000 de lei.

În plus, conducerea SGA Suceava a dispus constituirea unei comisii de disciplină în care va fi analizată activitatea agentului hidrometric de la Staţia Hidrometrică Ţibeni, care nu a informat conducerea instituţiei că cei de la Arbeicht Und Spass au început lucrări pentru realizarea unui iaz piscicol.

Ca măsură suplimentară, au fost anunţate controale inopinate pe albiile râurilor din judeţul Suceava.

„Compartimentul Inspecţie Teritorială a Apelor din cadrul SGA Suceava va monitoriza zonele de curs de apă unde sunt suspiciuni că ar fi extrageri nereglementate de nisipuri şi pietrişuri. Aceste acţiuni se vor face prin sondaj în afara orelor de program şi în zilele libere”, se menţionează într-un comunicat de presă al SGA Suceava, semnat de directorul Corneliu Vornicu.

 

Haiducie fără nici o jenă

Haiducia de la Ţibeni are, după câte se pare, rădăcini vechi. Staţia de sortare care a aparţinut iniţial firmei Gedan, controlată de Viorel Orzan, a fost trecută în administrarea SC Arbeicht Und Spass SRL, condusă de Silviu Orzan, fiul lui Viorel Orzan.

Cea de-a doua firmă a fost înfiinţată în cursul anului trecut, dar nici până astăzi nu s-a făcut vreo cerere la instituţiile statului, Garda Naţională de Mediu şi SGA Suceava, pentru intrarea în legalitate.

Practic, firma condusă de Silviu Orzan funcţionează doar pe hârtie, pentru că în realitate aceasta nu deţine nici un fel de autorizaţie. Interesantă este şi modalitatea în care bunurile de la Gedan au trecut în administrarea Arbeicht Und Spass de vreme ce prima societate a intrat în faliment începând cu data de 30 ianuarie 2014.

Străini de ceea ce se petrece la Ţibeni nu sunt nici reprezentanţii autorităţilor locale, respectiv cei din conducerea Primăriei Satu Mare, care preferă să închidă ochii la ilegalităţile comise de familia Orzan, deşi au primit mai multe sesizări în această direcţie.

Jaful de la Ţibeni a fost surprins în flagrant în cursul zilei de marţi de către reporterii ziarului Monitorul de Suceava, după ce o acţiune similară din urmă cu câteva săptămâni a eşuat ca urmare a sprijinului unor binevoitori, probabil de la SGA Suceava, care i-au anunţat pe cei care exploatau ilegal balast, iar aceştia au avut timpul necesar pentru a spăla putina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma care exploata ilegal balast la Ţibeni, amendată şi de Apele Române, şi de Garda de Mediu.
 Vizualizări articol: 2563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Firma care exploata ilegal balast la Ţibeni, amendată şi de Apele Române, şi de Garda de Mediu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei