Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2014 - Anul XIX, nr. 110 (5619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inadmisibil

Postașii suceveni, trimişi să ducă pensiile şi alte valori cu pungi de plastic de la magazin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condiţiile în care salariaţii de la Poştă sunt nevoiţi să muncească întrec orice închipuire, dar inconştienţa şefilor de la Bucureşti pare să nu aibă nici un fel de limită. Ieri, cu ocazia pichetării de o oră a Oficiului Judeţean Suceava al Poştei Române, salariații acestei instituţii au prezentat un şir întreg de probleme, unele care sfidează orice logică elementară.

Potrivit liderului filialei judeţene Suceava a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Carmen Baciu, pentru că prevederile contractului colectiv de muncă nu sunt respectate sunt mai multe cazuri în judeţ unde poştaşii transportă corespondenţa, pensiile şi alte valori cu sacoşe cumpărate de la magazine.

„Nu vrem să credem şi să acceptăm că aceasta este imaginea Poştei din România. Nu putem oferi servicii de calitate pentru clienţii noştri pentru că nu avem ce ne trebuie. Nu avem consumabile, iar de multe ori suntem umiliţi în faţa oamenilor care vin la ghişee. Vrem ca toate aceste umilinţe să se termine”, a arătat Carmen Baciu.

Sindicaliştii mai reclamă şi faptul că în urma disponibilizărilor s-a ajuns ca un poştaş să lucreze pe două, trei sate, iar ca urmare a dispoziţiilor conducerii centrale concediile sunt acordate de colegi. Ca atare, în cazul în care un poştaş este în concediu, colegul care îi ţine locul trebuie să acopere şase sate, ceea ce este o muncă titanică şi imposibilă.

Cei aproximativ 30 de oameni care au pichetat ieri sediul Oficiului Judeţean Suceava al Poştei Române au arătat că nu doresc privatizarea instituţiei, deoarece nici o instituţie similară din lume nu este pe mâna unui investitor privat în proporţie de 100%.

Sindicaliştii suceveni ai Poştei Române cred că instituţia a ajuns în această situaţie dezastruoasă ca urmare a managementului defectuos, iar faptul că nu s-a ajuns în faliment este meritul exclusiv al salariaţilor.

În acest moment, un poştaş ridică un salariu de 550-1.000 de lei lunar, ceva mai crescut în mediul urban, dar ultima mărire salarială datează din 2010.

Oamenii prezenţi la protestul de ieri speră ca mesajul lor să ajungă acolo unde trebuie, iar Poşta Română să redevină o instituţie importantă a ţării.

Protestele vor continua şi săptămâna viitoare, când liderii de sindicat vor intra în greva foamei în mod organizat, detaliile vizavi de această acţiune extremă urmând să fie stabilite în următoarele zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Postașii suceveni, trimişi să ducă pensiile şi alte valori cu pungi de plastic de la magazin.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Postașii suceveni, trimişi să ducă pensiile şi alte valori cu pungi de plastic de la magazin5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei