Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mai 2014 - Anul XIX, nr. 100 (5609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În munţi

O familie cu patru copii s-a rătăcit în Rarău şi a fost recuperată de salvamontişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Excursia unei familii cu patru copii se putea transforma într-un coşmar dacă unul dintre adulţi nu ar fi avut inspiraţia să ceară ajutor prin intermediul serviciului de urgenţă 112. Alarma s-a dat vineri, 2 mai, în jurul orei 14.30, când reprezentanţii Serviciului Salvamont al judeţului Suceava au fost solicitaţi să intervină pentru a găsi, recupera şi aduce în siguranţă o familie care s-a rătăcit în masivul Rarău.

„Au deviat de pe traseul marcat cu cruce albastră din spatele Pietrelor Doamnelor şi după ce au parcurs câteva sute de metri şi au ajuns pe un teren alunecos, cu stânci, zăpadă şi jnepeniş, nu au mai reuşit să revină de unde au plecat. Ne-au comunicat poziţia în care se aflau, iar doi dintre oamenii pe care îi avem în zonă au plecat după ei”, a arătat Voicu Raia, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Suceava.

Pentru că au avut inspiraţia de a suna după ajutor înainte de a se afunda prea tare în pădure sau înainte ca cineva să sufere vreo accidentare, operaţiunea de salvare s-a dovedit destul de simplă.

Practic, după aproximativ jumătate de oră, părinţii şi cei patru copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, veniţi din judeţul Vaslui pentru a vizita Bucovina în zilele libere acordate de Guvern pe 1 şi 2 mai, au fost aduşi în siguranţă în apropierea cabanei de pe Rarău.

Chiar dacă afluxul de turişti a fost destul de mare, salvatorii montani spun că nu au mai avut alte incidente pe parcursul acestei minivacanţe.

„Nu am avut multe intervenţii, în schimb am primit foarte multe telefoane, de la persoane care ne-au întrebat despre anumite trasee sau au dorit o serie de lămuriri despre starea vremii, marcaje sau despre starea terenului. E bine că se procedează în acest fel, pentru că siguranţa turiştilor este cel mai important amănunt”, a mai arătat Voicu Raia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie cu patru copii s-a rătăcit în Rarău şi a fost recuperată de salvamontişti.
 Vizualizări articol: 1779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O familie cu patru copii s-a rătăcit în Rarău şi a fost recuperată de salvamontişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei