Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2014 - Anul XIX, nr. 90 (5599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri

Începe recrutarea tinerilor care vor să urmeze cariere în Jandarmerie sau la Pompieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jandarmeria şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au anunţat că demarează de la începutul săptămânii viitoare campania de selectare a candidaților care vor să participe la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care se ocupă de formarea personalului  pentru cele două arme.

În ceea ce îi priveşte pe tinerii care vor să devină jandarmi, la capitolul şcoli de ofiţeri, Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti – Arma Jandarmi, specialitatea ordine şi siguranţă publică, are o cifră de şcolarizare de 40 de locuri, din care două pentru romi, două pentru etnicii maghiari şi două rezervate celorlalte minorităţi.  

Pentru subofiţeri, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni are disponibile 150 de locuri, aceeaşi cifră de şcolarizare fiind valabilă şi la Şcola de Subofiţeri de la Drăgăşani. Trebuie precizat că în acest an locurile nu sunt alocate pe sexe. Cu alte cuvinte, fetele nu au alocat un număr de locuri limitat.

Printre condiţiile pe care trebuie se le îndeplinească candidaţii se numără: să aibă minimum 18 ani şi maximum 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ şi să fi avut media generală la purtare minim 8,  să nu aibă antecedente penale şi să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni. Un criteriu important este legat şi de înălţimea minimă, 1,70 m la bărbaţi şi 1,65 m la femei.

Informaţii privind graficul desfăşurării activităţilor, condiţiile şi criteriile de recrutare, probele de concurs şi componenţa dosarului se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Str. Traian Vuia nr. 7 bis, la numărul de telefon 0230/522998, interior 24535 – Biroul Resurse Umane sau pe site-ul instituţiei la adresa www.jandarmeriasuceava.ro.

Înscrierile vor începe pe 22 aprilie, urmând a continua până pe 2 iunie 2014, pentru şcolile de subofiţeri, respectiv 14 august pentru şcolile de ofiţeri.

 

Doar 150 de locuri pe ţară pentru pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a anunţat că pentru sesiunea 2014, în instituţiile de învăţământ ale MAI, pentru nevoile subunităţilor ISU, s-au scos 150 de locuri.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Pompieri va şcolariza 35 de elevi, bărbaţi, din care un loc este destinat persoanelor de etnie romă.

Pentru subofiţeri, Şcoala de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Prahova oferă 125 de locuri tot numai pentru bărbaţi, din care două pentru romi.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-urile www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, şi www.igsu.ro. sau direct de la ISU. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe recrutarea tinerilor care vor să urmeze cariere în Jandarmerie sau la Pompieri.
 Vizualizări articol: 5111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Începe recrutarea tinerilor care vor să urmeze cariere în Jandarmerie sau la Pompieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @ trimis de
(19 apr 2014, 13:44:36
la ce salarii sunt sigur ca nu se inghesuie nimeni sa devina jandarm sau pompier,traim intro tara in care trebuie sa le cerem voie burtosilor de americani sa mareasca salarile si pensile,of of romanie,romanie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei