Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2014 - Anul XIX, nr. 89 (5598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiune

Suceveni implicați într-o rețea care trafica migranţi de la Cernăuţi la Viena, săltaţi de „Crima Organizată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au efectuat, ieri, opt percheziţii domiciliare în judeţul Suceava şi au săltat şase suspecţi, acuzaţi că aparţineau unei reţele care făcea trafic de migranţi.

Este vorba de o reţea formată în majoritate din moldoveni şi ucraineni şi care se ocupa de transportul migranţilor de la Cernăuţi, unde ajungeau în împrejurări încă necunoscute anchetatorilor, până în capitala Austriei – Viena. În total, anchetatorii au identificat 31 de migranţi traficaţi, din patru ţări: Pakistan, Afganistan, Irak şi Siria.

 

Migranţii erau preluaţi la Brodina, de un localnic

Reţeaua era monitorizată din noiembrie 2013, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, fiind vizate două infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

În primă fază, anchetatorii au adunat indicii despre trei cetăţeni ucraineni care ţineau legătura cu persoane neidentificate aflate pe teritoriul Ucrainei, care aduceau migranţii până în zona oraşului Cernăuţi. Liderul grupării ar fi tot un ucrainean, arestat în momentul de faţă în Republica Moldova.

Tot ucrainenii, arată anchetatorii, se ocupau de transportul şi călăuzirea migranţilor peste frontiera verde, în România, prin zona comunei Brodina. De aici intra în acţiune Alin B., în vârstă de 30 de ani, din comuna Straja.

„Suspectul, cu ajutorul altor călăuze, cetăţeni români, se ocupa de transportul în interiorul ţării şi eventual de găzduirea migranţilor până la momentul predării lor către ceilalţi membri ai grupului”, au explicat anchetatorii.

 

Cât câştigau pentru fiecare migrant membrii reţelei

Pe fir intrau din nou membrii ucraineni ai grupării, care se ocupau de transportarea migranţilor până în apropierea frontierei de vest şi le organizau ieşirea ilegală din România către spaţiul Schengen.

„Pentru fiecare migrant traficat pe ruta Ucraina (Cernăuţi) – România – Ungaria - Austria (Viena) se percepea suma de 4.000 - 4.500 dolari, bani care se împărțeau între membrii şi sprijinitorii grupului, în funcţie de poziţia şi aportul fiecăruia”, au precizat anchetatorii.

 

11 afgani şi doi sirieni, găsiţi în casele a doi suceveni, tată şi fiu

Ieri a fost organizat un flagrant în Suceava, fiind prinşi un ucrainean şi Marius M., în vârstă de 24 de ani, din Brodina, care, rezultă din anchetă, urmau să transporte un grup de migranţi peste frontiera de vest.

Au urmat, tot ieri, percheziţii la domiciliul lui Daniel Cojocariu, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava, şi la tatăl acestuia, unde au fost identificați 13 migranţi, 11 afgani şi doi sirieni.

În cadrul acțiunii de ieri au fost ridicate în vederea confiscării două autoturisme, 1.590 de dolari, 210 euro, 1.800 de lei, un pistol cu gaze, opt telefoane mobile, paşapoarte şi cărţi de identitate.

Cei 13 migranţi găsiţi ieri în Suceava au fost predaţi Serviciului pentru Imigrări Suceava, care urmează a-i prelua și a le clarifica situația juridică.

Audierile suspecţilor s-au desfăşurat pe parcursul mai multor ore, până aseară, la închiderea ediţiei, fiind emisă ordonanţă de reţinere doar pe numele lui Daniel Cojocariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni implicați într-o rețea care trafica migranţi de la Cernăuţi la Viena, săltaţi de „Crima Organizată”.
 Vizualizări articol: 3804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveni implicați într-o rețea care trafica migranţi de la Cernăuţi la Viena, săltaţi de „Crima Organizată”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai lasati oamenii liberi trimis de
(18 apr 2014, 12:11:34
Sa nu uitam ca si noi am fost ca si ei numai cei ce au trecut pot sa isi aminteasca chinurile de aceea zic sa treaca putin mai la liber ca nu e moarte de om
2.   Comentariu trimis de
(18 apr 2014, 23:37:48
Noi am făcut la fel.. nu se uită niciodată drumul pe jos din Serbia-Croatia-Slovenia-Italia îmi pare rău de soarta migranţilor.. sper că le vor da azil şi nu îi vor trimite înapoi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei