Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragic

Doi bărbaţi au murit arşi de vii în incendiile care le-au cuprins locuinţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi, unul în vârstă de 52 de ani şi unul de 53 de ani, au avut parte de sfârşituri groaznice după ce locuinţele în care se aflau au fost cuprinse de incendii violente, din care nefericiţii nu au avut cum să mai fie salvaţi. O primă tragedie s-a petrecut duminică noapte, la Ipoteşti, urmată ieri, în plină zi, de o a doua nenorocire, în satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea. În ambele cazuri, în momentul în care au fost observate, incendiile erau deja extinse.

 

A murit în flăcări, în baraca în care trăia

Primul incendiu, anunţat duminică noapte, la 23.30, a cuprins o baracă în care trăia de ceva vreme Cornel Hreceniuc, în vârstă de 53 de ani, din Ipoteşti. Baraca în care locuia acesta era construită din cărămidă şi acoperită cu lemn şi azbociment şi era plină de deşeuri pe care bărbatul le aduna. În aceste condiţii, focul izbucnit de la coşul de fum improvizat s-a extins imediat. În câteva minute construcţia ardea violent.

Violeta Senciuc, în gospodăria căreia se afla baraca, a descris scenele de coşmar: “Când ne-am trezit era toată baraca în flăcări, nu mai puteam face nimic şi ne-am speriat foarte tare, flăcările erau mari, am fugit în stradă”.

Deşi au ajuns repede la locul incendiului, pompierii de la Detaşamentul Suceava nu au putut face mare lucru.

Maiorul Marius Tăuteanu, locţiitor la comanda Detaşamentului de pompieri Suceava, a declarat: “La sosirea gărzii de intervenţie ardea clădirea din cărămidă, construită cu numeroase improvizaţii. Aceasta se afla în totalitate în flăcări, iar în interior se presupunea că se află o victimă. După stingerea incendiului s-a constatat într-adevăr că există o victimă”. 

Trupul bărbatului de 53 de ani a fost găsit carbonizat, în zona unde se afla patul în care acesta dormea.

Bărbatul locuia într-o baracă improvizată în gospodăria unei alte persoane după ce îşi vânduse recent casa. Celelalte construcţii din gospodărie nu au fost afectate de incendiu.

Pompierii au precizat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic de la coşul de fum improvizat, amplasat necorespunzător faţă de materiale inflamabile.

 

Fiul a murit în flăcări, mama a ajuns la spital intoxicată cu fum

Ieri, în jurul orei 16.00, pompierii au fost alertaţi de izbucnirea unui alt incendiu în satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea. La faţa locului, pompierii de la Detaşamentul Suceava şi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zvoriştea au găsit un incendiu violent la casa de locuit. Focul a fost stins după două ore, în interior fiind găsit trupul carbonizat al lui Gheorghe Măzăreanu, în vârstă de 52 de ani. Acesta locuia împreună cu mama sa, Maria Măzăreanu, o femeie în vârstă de 75 de ani, care asuferit o intoxicaţie cu fum şi, după acordarea primului ajutor medical, a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava. De asemenea, un tânăr de 26 de ani care a încercat să intervină la incendiu a suferit un atac de panică şi o plagă tăiată la un deget de la mâna dreaptă.

În acest caz, din ancheta pompierilor rezultă că cel mai probabil focul a izbucnit de la  o ţigară aprinsă. Bărbatul care a murit era fumător şi se bănuieşte că a adormit cu o ţigară aprinsă.

Conform plutonierului adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, „în urma incendiului a ars casa de locuit, construită din blocuri ceramice, cu acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, bunurile din interiorul locuinţei şi circa 200 de kilograme de cereale. Pompierii au salvat bucătăria de vară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi au murit arşi de vii în incendiile care le-au cuprins locuinţele.
 Vizualizări articol: 2304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbaţi au murit arşi de vii în incendiile care le-au cuprins locuinţele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei