Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Vasile Ilie a cerut conducerii judeţului să includă Suceava în Master Planul de Transporturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL Suceava, Vasile Ilie, a solicitat conducerii judeţului să facă demersuri pentru ca Suceava să fie inclusă în Master Planul de Transporturi al României. Vasile Ilie a spus ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, că în Master Planul General pe Transporturi prezentat marţi, 8 aprilie a.c., de către ministrul Dan Şova, judeţul Suceava nu se regăseşte în nici un proiect pentru construcţia de autostrăzi. „Din hărţile prezentate de ministrul Transporturilor, Dan Şova, s-a putut observa clar că Suceava nu există pentru Ministerul Transporturilor. Şi dacă la Suceava se implementează acel proiect pentru modernizarea aeroportului, considerăm că este nevoie ca judeţul nostru să beneficieze şi de autostrăzi”, a spus Vasile Ilie. El a solicitat, „în numele sucevenilor”, ca atât preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, cât şi omologul acestuia din judeţul Botoşani, Florin Ţurcanu, precum şi parlamentarii, să facă demersuri comune pentru ca această zonă a ţării să fie repusă pe harta Ministerului Transporturile cu proiecte pentru construcţia de autostrăzi.

În replică la solicitarea făcută de Vasile Ilie, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că Suceava este pe harta Ministerului Transporturilor şi, mai mult, va avea acces la două autostrăzi. „Am fost şi eu prezent, împreună cu vicepreşedintele Ilie Niţă, la summitul în care a fost prezentat Master Planul de Transporturi şi am văzut şi că somnul senator Gheorghe Flutur era pe holurile unde erau prezentate hărţile cu viitoarele autostrăzi. Şi vreau să spun că Suceava este pe hartă şi are acces la două autostrăzi. Şi vorbim aici de autostrada Bucureşti – Bacău – Siret, dar şi la coridoarele europene IV şi IX”, a explicat Nechifor.

El a atras atenţia că în momentul de faţă cele două autostrăzi care ar urma să treacă prin Suceava nu au nici un studiu tehnic sau de fezabilitate pentru a putea fi realizate. „Din 1990 încoace, guvernele României, indiferent cum s-au numit şi cine le-a condus, nu au alocat nici un leu pentru studii de fezabilitate care să includă şi Suceava”, a spus şeful administraţiei judeţene. Cătălin Nechifor a mai precizat că Ministerul Transporturilor va demara procedurile pentru organizarea licitaţiei în vederea realizării studiilor tehnice şi de fezabilitate pentru autostrăzile care ar urma să traverseze judeţul Suceava. „Până acum nu s-a făcut nimic. Acum facem primul pas”, a afirmat preşedintele CJ Suceava. El i-a mai spus lui Vasile Ilie că şi liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, poate să-i confirme faptul că există proiecte de autostrăzi care vor ajunge până la Suceava şi Siret. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie a cerut conducerii judeţului să includă Suceava în Master Planul de Transporturi.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Vasile Ilie a cerut conducerii judeţului să includă Suceava în Master Planul de Transporturi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei