Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drepturi tăiate

Peste 450 de beneficiari de ajutoare de stat au plăţile suspendate pentru că nu şi-au achitat impozitele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 450 de beneficiari de ajutoare de stat au plăţile suspendate din cauză că nu şi-au achitat până la 31 martie impozitele restante pe anul trecut. Este vorba de 171 de beneficiari de venit minim garantat, 148 de beneficiari care primeau alocaţii pentru susţinerea familiei şi 135 de părinţi care încasau indemnizaţii pentru creşterea copiilor, toate cele trei drepturi fiind virate prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava.

Sucevenii cu plăţile suspendate au totuşi un termen rezonabil pentru a-şi achita restanţele şi a fi repuşi în plată, conform drepturilor pe care le au. De la data sistării ajutorului, 1 aprilie, beneficiarul are la dispoziţie un termen de cinci luni de zile în care să-şi achite impozitele restante şi să poată cere retroactiv ajutorul financiar lunar întrerupt. Abia după cele cinci luni de zile beneficiarii nu mai au dreptul de a cere sumele retroactiv, începând cu 1 aprilie.

Plăţile au fost suspendate în baza OUG 124, din 27 decembrie 2011, care modifică şi completează actele normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială. Legea a intrat în vigoare din 2012 şi a avut efectul scontat, beneficiarii de ajutoare de stat fiind constrânşi să-şi achite impozitele. Dacă acum, în 2014, doar circa 450 de beneficiari de ajutoare de stat au plăţile suspendate pentru neplata impozitelor, în 2012 în această situaţie se aflau peste 3.500 de familii. Până la urmă aproape toţi beneficiarii şi-au achitat impozitele restante, pentru a fi repuşi în plată. Legea face referire doar la anul anterior nu şi la impozite mai vechi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 450 de beneficiari de ajutoare de stat au plăţile suspendate pentru că nu şi-au achitat impozitele.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 450 de beneficiari de ajutoare de stat au plăţile suspendate pentru că nu şi-au achitat impozitele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei