Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contracte dubioase

Tinere din Suceava plătesc sume importante pentru o viitoare carieră de model pe care nu le-o garantează nimeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă dinainte de sărbătorile de iarnă, o firmă din Bucureşti şi-a deschis un punct de lucru pe aleea pietonală de la intrarea în Piaţa Mică a Sucevei, trecătorii, tineri şi tinere, fiind abordaţi pe alee de angajaţi ai societăţii, care îi invită în sediu la o scurtă discuţie despre o posibilă carieră în domeniul modelling-ului. Sucevenilor care intră în jocul reprezentanţilor firmei Avantgarde Casting SRL Bucureşti li se fac câteva fotografii şi li se cere, în primă fază, o taxă de 69,50 lei, pentru a se înscrie în baza de date a agenţiei. Este doar începutul, iar ceea ce urmează ne-a relatat o tânără din comuna Frumosu, care a încheiat un contract cu firma bucureşteană, iar acum se consideră înşelată.

 

A plătit 69 de lei în prima zi şi 700 de lei a doua zi

Tânăra, care ne-a rugat să-i păstrăm confidenţialitatea deoarece nimeni din familie nu ştie ce a făcut, a relatat că pe data de 7 februarie a fost abordată pe aleea pieţei de un tânăr care a reuşit să o convingă să intre în sediul firmei. I s-au făcut câteva fotografii, iar reprezentanţii firmei au început să-i sugereze posibilitatea de a câştiga bani buni din şedinţe foto. Tânăra a achitat 69,50 de lei, taxa de înscriere, şi a plecat acasă. A doua zi, pe 8 februarie, a fost contactată din nou de cei de la  Avantgarde Casting SRL

„M-au chemat să vin la sediul lor pentru că am fost aleasă dintre candidate şi am primit o finanţare pentru o carieră de model. Mi s-a spus că firma va suporta 3.600 de lei, cea mai mare parte a costurilor, în timp ce eu trebuie să achit 1.000 de lei. Mai mult, mi-au spus că îmi oferă o reducere şi trebuie să dau doar 700 de lei. Mi-au spus că voi face şedinţe foto la preţuri de la 500 de euro în sus şi voi câştiga foarte mulţi bani”, a relatat tânăra din Frumosu.

Chiar dacă nu avea suficienţi bani la ea, fata a făcut rost de cei 700 de lei şi i-a achitat în aceeaşi zi. I s-a explicat că suma de 700 de lei este pentru un album profesional constând dintr-un portofoliu de minim 20 de fotografii, album prin care va fi promovată ulterior pentru viitoare contracte.

 

Contractul care nu îi aduce nici o garanţie tinerei

Tânăra a primit chitanţe pentru toţi banii şi a încheiat un contract cu firma Avantgarde Casting SRL.

Marea problemă este că în respectivul contract tânăra din Frumosu nu primeşte nici o garanţie. Nicăieri în contract firma nu se obligă să încheie contracte în folosul beneficiarei şi nu îşi asumă nici o obligaţie. „Firma va depune toate diligenţele”, „îşi va îndeplini obligaţiile astfel încât să obţină, pe cât posibil, cei mai favorabili termeni contractuali”, cam aşa sună obligaţiile, conform contractului semnat între cele două părţi.

Contractul este valabil un an de zile şi singura obligaţie pe care şi-o ia firma este de a realiza albumul de fotografii (de altfel plătit deja integral în avans) şi de a-l preda beneficiarului în termen de 60 de zile de la data realizării şedinţei foto finale.

Tânăra din Frumosu nu mai are de gând însă să continue contractul cu cei de la agenţie, declarând că s-a convins că nu i se va oferi nimic. Ea a depus o plângere la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, însă se declară sceptică cu privire la posibilitatea recuperării banilor. Tânăra recunoaște că a greşit pentru că nu a citit cu atenţie contractul şi speră că alţi tineri care ar putea fi în locul ei nu vor mai da banii atât de uşor.

 

Nu s-a putut obţine nici un punct de vedere de la reprezentanţii firmei 

Am încercat ieri să luăm legătura cu un reprezentant al firmei, la numărul de telefon de la Suceava al agenţiei. Când a aflat despre ce este vorba, persoana de la celălalt capăt al firului ne-a spus că vom fi contactaţi de şeful agenţiei. La un moment dat am fost contactaţi de o femeie care a refuzat să se recomande şi care a precizat că firma va trimite un drept la replică atunci când va considera de cuviinţă.

 

Diferenţe enorme între promisiunile verbale şi ce scrie în contract

Rămâne de văzut dacă instituţiile sesizate despre acest caz vor găsi nereguli în contractele acestei firme. Cel mai important lucru care trebuie înţeles este că astfel de contracte nu trebuie semnate cu ochii închişi, de cele mai multe ori promisiunile făcute verbal neregăsindu-se şi în documentul care înseamnă totul în cazul în care se ajunge la o anchetă penală sau la un proces. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinere din Suceava plătesc sume importante pentru o viitoare carieră de model pe care nu le-o garantează nimeni.
 Vizualizări articol: 7881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tinere din Suceava plătesc sume importante pentru o viitoare carieră de model pe care nu le-o garantează nimeni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa le trebuie la proaste..ha ha ha trimis de
(18 feb 2014, 18:20:37
toate tarancile vor sa ajunga bianca dragusan..dar panarama de bianca are si noroc in schimb tarancile din suceava sunt mai proaste si dau banii mai usor la smecherii din bucuresti care vin sa proasteasca taranci la noi.fotomodele,dubai,botezatu si televiziune nunmai astea vad in fata ochilor proastele din suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei