Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2014 - Anul XIX, nr. 38 (5547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Galeria suspendată

O expoziție de graffiti, semnată de tânărul artist Călin Șoş, vernisată la Talcioc Cultural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziție inedită de graffiti, semnată de tânărul artist Călin Șoş, în vârstă de 17 ani,  elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, va fi vernisată astăzi, de la ora 19:00, La Fierărie- Talcioc Cultural – Galeria suspendată. „Peripeţiile lui Skar prin jungla urbană”, aşa cum se numeşte expoziţia, aduce în prim-plan graffitiul ca formă de exprimare artistică a poveștilor orașului în general, și a Sucevei în particular.

 

„Am încercat mereu să fac ceva reprezentativ pentru mine și estetic în același timp”

Tânărul artist a spus că aventura lui în lumea graffitiului a început acum cinci ani, când a luat prima oară contact cu acest tip de artă. „Am fost atras de creaţiile altor grafferi și știam că trebuie să intru și eu în sfera aceasta și să-i aflu secretele, dacă vreau să realizez și eu astfel de lucrări. Odată cu trecerea timpului, am descoperit că eforturile mele spre a avansa nu au rămas nerăsplătite. Asta m-a motivat și mai mult să pun mâna pe markere și sprayuri și, astfel, am dat frâu liber imaginaţiei. Drept urmare, am participat la concursuri de graffiti locale și naționale, în Suceava, Cluj, Piatra Neamţ. Nu am vrut să mă limitez la a-mi lăsaamprentape zidurile blocurilor, ci am încercat mereu să fac ceva reprezentativ pentru mine și estetic în același timp”, a povestit Călin Șoș.

 

Galeria Suspendată, o invitaţie adresată tuturor celor care vor să guste arta contemporană

Din ce ne-au spus gazdele evenimentului, Galeria suspendată doreşte să ofere o nouă experienţă a culturii, „o experienţă neconvenţională şi vie. Iar asta pentru că toate operele de artă expuse sunt suspendate de tavanul Cafenelei Artiştilor din incinta Talcioc Cultural”. Reprezentanţii Talcioc Cultural au explicat că „ideea a apărut din dorinţa de a oferi generaţiei tinerilor artişti din Suceava, şi nu numai, un spaţiu de expunere pe măsura stilului abordat de aceştia – neconvenţional şi nonconformist –, dar şi din dorinţa de a apropia cunoscătorii şi amatorii de artă de artişti”.

„Galeria Suspendată este o invitaţie deschisă adresată tuturor celor care vor să guste arta contemporană, expusă într-un mod diferit, dar şi artiştilor care nu sunt valorificaţi de clasicele şi de multe ori monotonele simeze, artişti care doresc să repună arta vizuală pe piedestalul binemeritat în societate. Galeria va găzdui proiecte îndrăzneţe şi va încerca să transpună arta în ceea ce este ea cu adevărat, o formă vie şi dinamică a culturii”, au completat organizatorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O expoziție de graffiti, semnată de tânărul artist Călin Șoş, vernisată la Talcioc Cultural.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O expoziție de graffiti, semnată de tânărul artist Călin Șoş, vernisată la Talcioc Cultural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei