Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2014 - Anul XIX, nr. 23 (5532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Părinţii şi profesorii învaţă împreună despre mediere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni s-au desfăşurat în această săptămână activităţi de formare în cadrul Parteneriatului pentru învăţare Grundtvig cu tema „Medierea conflictelor pentru optimizarea comunicării în mediul educaţional, social şi cultural”. Coordonator în cadrul parteneriatului este Asociaţia „Generaţii pentru generaţii” a părinţilor elevilor Colegiului „Vasile Lovinescu”, ce în această calitate a organizat prima întâlnire a partenerilor, în România, în decembrie 2013. Parteneriatul este realizat între şase ţări europene: România, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Italia şi Spania, între organizaţii cu specific diferit, dar complementare din punct de vedere al obiectivelor urmărite. În cadrul proiectului colaborează organizaţii şcolare, asociaţii de părinţi, centre de formare, respectiv centre de consiliere şi asistenţă psihopedagogică. Parteneriatul are o durată de 2 ani şi propune desfăşurarea unor activităţi specifice atât în ţară cât şi în ţările partenere.

La activitatea realizată la Colegiul „Vasile Lovinescu” au participat 62 de părinţi, cadre didactice, consilieri educativi şi psihologi, membri ai Asociaţiei „Generaţii pentru generaţii”, cadre didactice de la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Activitatea a fost moderată de cadrele didactice Lăcrămioara Acatrinei-Vasiliu şi Laura-Mirela Pintilie, în calitate de membri în echipa de gestiune a proiectului, activitatea de formare fiind susţinută de profesor Cătălin-Gabriel Creţu în calitate de formator.

Participanţilor le-au fost oferite informaţii generale cu privire la  parteneriatul Grundtvig, dar şi despre parteneri, obiective, grup ţintă, activităţi, rezultate şi produse finale, despre procesul de selecţie a beneficiarilor proiectului şi au fost prezentate activităţile desfăşurate în timpul mobilităţii din România (decembrie 2013).

Sesiunea de formare cu tema „Introducere în arta medierii conflictelor” a urmărit familiarizarea participanţilor cu concepte specifice precum: „ce este medierea”, „principiile medierii”, „conflict”, „originile conflictului”, „răspunsuri la conflict”, „stiluri de management al conflictului”, „principii ale rezolvării conflictului”. S-au desfăşurat şi două exerciţii care au provocat participanţii să comunice, să-şi exprime puncte de vedere personale, să experimenteze situaţii noi. “A fost o activitate reuşită prin aceea că a adus alături factori implicaţi deopotrivă în  formarea personalităţii şi educarea tinerilor, propunându-li-se acestora o alternativă pozitivă prin medierea conflictelor din mediul educaţional, social şi cultural.

Aşa cum am aflat de la prof. Lăcrămioara Acatrinei-Vasiliu, pe parcursul celor doi ani ai parteneriatului astfel de activităţi se vor repeta. Se urmăreşte ca în final să se constituie la nivelul instituţiei şcolare un corp de mediatori care să acţioneze atunci când este cazul, dar şi să promoveze un concept revoluţionar, „peer-mediation”, adică „medierea de la egal la egal”, mediere ce poate fi realizată de elevi pentru colegii lor din şcoli”, ne-a spus prof. Lăcrămioara Acatrinei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii şi profesorii învaţă împreună despre mediere.
 Vizualizări articol: 2209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Părinţii şi profesorii învaţă împreună despre mediere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei