Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2014 - Anul XIX, nr. 16 (5525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prioritate

Un milion de lei pentru Catedrala de pe Mărăşeşti, în bugetul Sucevei pe 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Catedrala „Naşterea Domnului”, de pe Mărăşeşti, va fi şi anul acesta una din principalele obiective de investiţii care vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Suceava.

„Propun alocarea sumei de un milion de lei (zece miliarde de lei vechi) la Catedrală, din bugetul alocat pentru Cultură şi Culte. Sunt mulţumit de cum merg lucrurile acolo şi avem toate şansele ca în 2015 să facem o primă sfinţire a acestei clădiri monument de arhitectură, care este o carte de vizită a municipalităţii ”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

În proiectul de buget pentru 2014, capitolul Cultură şi Culte este prevăzut cu fonduri totale de  2,5 milioane de lei, la egalitate cu cele prevăzute pentru susţinerea activităţilor sportive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de lei pentru Catedrala de pe Mărăşeşti, în bugetul Sucevei pe 2014.
 Vizualizări articol: 3665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 12 voturi
Un milion de lei pentru Catedrala de pe Mărăşeşti, în bugetul Sucevei pe 20142.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa te fereasca Dumnezeu trimis de
(23 ian 2014, 11:25:24
Primaria Suceava Nu are bani pentru salariile profesorilor.Nu are bani sa plateasca subventia la Termica.Nu are bani sa asfalteze strazile.Nu are bani sa faca curatenie model.Nu are bani pentru Compexul Modern sa-l termine.Nu are bani pentru a avea teatru,filarmonica.Nu are bani pentru a avea o sala de sport polivalenta.Nu are bani pentru a avea cinematograf.Nu are bani pentru a repara pasarela de la Itcani care sta sa cada.Nu are bani pentru un stadion modern.In schimb are bani de dat pentru biserica.
2.   Pacate trimis de
(23 ian 2014, 11:25:35
La c�te pacate ai ,poti sa faci �nca o catedrala, dar fao din banii tai personali.
3.   Statistici relevante trimis de
(23 ian 2014, 11:28:12
n ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserică nouă la fiecare două zile; finanțările fiind asigurate, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În aceeași perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educației, s-au desființat peste 21.000 de unități de învațământ, ceea ce este echivalent cu disparitța a patru școli în fiecare zi a fiecărui an .după 1989 în România s-a construit în medie 200 de biserici noi pe an. Astfel că în perioada 1989-2010 au apărut 4.000 de biserici noi.
Potrivit raportului Curții de Conturi pentru 2011, Biserica Ortodoxă a beneficiat de circa 8 milioane de euro, bani din rezerva bugetului de stat. Potrivit aceluiași raport, banii au fost direcționați către construirea Catedralei Neamului, construcție care va necesita circa 200 de milioane de euro.

4.   Statistici relevante trimis de
(23 ian 2014, 11:29:19
23 de ONG-uri cer Parlamentului oprirea finanţării bisericilor din bani publici şi redirecţionarea sumelor către educaţie, cercetare şi sănătate.Anual, Statul oferă cultelor religioase suma echivalentă cu 0,4% din PIB-ul României.Pentru comparaţie, reamintim că nivelul arieratelor statului la plata medicamentelor este de doar 0,3% din PIB.Pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului din București, din banii Guvernului Biserica Ortodoxă Română construieşte hotel la Ieriho, Israel. De menționat este că Biserica, deși folosește banii statului pentru ridicarea diverselor construcții, profitul îi aparține în exclusivitate, deoarece este o instituție religioasă privată.

5.   Alesii lui Dumnezeu trimis de
(23 ian 2014, 11:33:19
"Din punctul nostru de vedere, cultele religioase care au calitatea de organizaţii private trebuie să se autofinanţere, să nu mai paraziteze bugetul de stat", ne-a mai explicat Pătraşcu- ASUR.El susţine, de asemenea, că organizaţia din care face parte îşi doreşte schimbarea sistemului de finanţare a cultelor astfel încât banii să nu mai ajungă de la stat la Biserică, ci aceasta sa fie finanţată de către enoriaşi, în mod voluntar. O astfel de schimbare ar elimina din punctul său de vedere corupţia şi mita electorală.Potrivit Codului Fiscal, cultele religioase recunoscute în România sunt scutite, printre altele, de la plata impozitului pentru venituri obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţiii de cult, veniturile obţinute din chirii, alte venituri obţinute din activităţi economice şi veniturile din despăgubiri.Anul trecut, Patriarhia Română - Administraţia Patriarhală a obţinut un profit de 27,9 milioane de lei, în creştere cu 68% faţă de "prevederile anuale", potrivit datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor Publice.Veniturile Bisericii provin, în principal, de la bugetul de stat, dar şi din vânzarea cărţilor, obiectelor religioase şi a lumânărilor, din închirierea unor spaţii şi din donaţii.În 2010, profitul obţinut de Pariarhia Română a fost de 7,3 milioane de lei.

6.   Patriarhia Romana profit mai mare decat Mc Donald" trimis de
(23 ian 2014, 11:42:07
Patriarhia Română - Administraţia Patriarhală a avut anul trecut un profit mai mare decât multe dintre marile companii din România din diverse domenii de activitate, între care firme ale băieţilor deştepţi de energie, firme ale regilor asfaltului, fast food sau producători de medicamente.Concret, Patriarhia Română a înregistrat la sfârşitul anului trecut un profit de 27,93 milioane de lei, echivalentul a 6,6 milioane de euro (la cursul mediu din 2011), în creştere cu 68 la sută faţă de "prevederile anuale", după cum rezultă din datele publicate de Ministerul Finanţelor.Spre comparaţie, două dintre firmele aşa-numiţilor regi ai asfaltului - Romstrade şi Pa&Co -, una dintre firmele băieţilor deştepţi din energie -Alpiq Romenergie - sau firma care operează magazine de discount - Rewe Group - , au înregistrat anul trecut profituri mai mici decât Patriarhia Română.
7.   Subscriu trimis de
(23 ian 2014, 11:45:07
Radule dupaa foarte mult timp subscriu la ce zici tu. Doar ca tu una zici si alta faci, adica te declari impotriva finantarii Bisericii din fonduri publice dar ii sustii politic, si chiar foarte inversunat in campanii, pe cei de la USL. Si toata lumea la auzit pe "dragul" nostru Pontisor cand a spus ca atata timp cat el va fi premier nici nu se pune problema ca Biserica sa nu fie finantata din bani publici. Ca dovada la sfarsitul lui 2013 a mai dat asa pe susta cateva milioane lui Preafericitu' (E normal sa ti se spuna ca esti preafericit cand baga statul atata banet in tine).
8.   Radule trimis de
(23 ian 2014, 12:23:13
RADUMAMII taci dracului!laughing)
Te agiti ca sifonul, insa habar nu ai pe ce lume te afli!
Contextul cu patriarhia te depaseste si tot la ei vei apela sa te vare 2 metri sub pamant!
Sau vei prefera incinerarea??? Nu te-ai gandit - dar gandeste-te!laughing))
Muhahahahhahahalaughing)))))))))))))))))
9.   Comentariu trimis de
(23 ian 2014, 13:19:19
Jenant din partea bisericii sa astepti ajutoare de la stat, cand tu Biserica Ortodoxa Romana detii suprafete imense de paduri si teren arabil , pe care le exploateaza zi de zi, numai EGGER si SCHWEIGHOFFER stiu cat ....
Sa construiesti asemenea monstruozitati arhitectonice megalomane, in timp ce majoritatea enoriasilor se zbat in saracie, pensionarii mor de frig si de lipsa banilor ptr. medicamente, copii abandonati zac prin orfelinate mizere, flamanzi si murdari.....pentru ce , ce sa demonstrezi, ca ai turla mai inalta decat cea mai inalta Biserica Catolica?
Chiar nu pricep si nu inteleg rolul bisericii ortodoxe, cand vad asemenea aberatii!
Dar cum fetele bisericesti manipuleaza masele sa voteze intr-un sens sau altul, aceste servicii trebuiesc platite .....si asa rolul bisericii a ajuns sa fie politizat si deturnat de la adevaratul drum.
10.   Lungule? demisia trimis de
(23 ian 2014, 14:38:07
De ce? nu va intrebati care e comisionul pe care il primeste dl Lungu ,in fiecare an tot doneaza din bani nostril a prostimi de la inceput de an ca sa-i mearga bine si restul anului la comisioane . da'i'ar criza prin buzunarele si afacerile lui (cu a lu' dontu) de d-ni de la DNA
11.   M-am saturat de acest dobitoc trimis de
(23 ian 2014, 16:43:40
de primar, un taranoi funciar, care apara orice interes, numai al sucevenilor nu. RADUMAMII are dreptate, doar ca se intinde prea mult si plictiseste. Pacat de banii nostri.
12.   Cand se castiga de pe ea? trimis de
(23 ian 2014, 23:37:38
Bine, foarte dragut. Dar nu putem sa grabim lucrurile si sa o termina odata!?

E foarte frumoasa, wa-wa-wa. Dar la cati bani am pus pe cred ca puteam sa creeam 10.000 de locuri de munca.
Ar trebui sa incepem sa castigam ceva de pe ea, adica o taxam un pic in fiecare an, aranjam ceva evenimente acolo, sau altceva.
Sa nu va treaca prin cap sa incepem sa construim alta! Gata, lasati odata cu catedrale pentru popi si incepeti sa contruiti case pentru oameni! Adica locuri de munca, infrastructura, locuite si blocuri noi: mutati casele alea din mijlocul orasului pentru ca ele sar in ochi, si ne face un fel de combinatie intre sat si oras.

Fiti mai seriosi va rog!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei