Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 ian 2014 - Anul XIX, nr. 15 (5524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Permanentizarea binelui

Ortodocşii şi neoprotestanţii din Marginea, un nou front comun pentru ajutarea unei familii rămase fără casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunităţile religioase din Marginea şi-au dat din nou mâna pentru a sări în ajutorul unei familii greu încercate. Vinerea trecută, casa în care locuiau soţii Gheorghe şi Lăcrămioara Gheliuc, părinţii a trei copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, a fost distrusă de un incendiu. Alături de casa care a ars vineri, familia Gheliuc a ridicat acum câţiva ani o locuinţă nouă, aflată însă în faza la roşu. Chiar a doua zi de la izbucnirea incendiului, sâmbătă, mai mulţi voluntari au eliberat şi curăţat suprafaţa pe care se afla casa care a ars, iar de luni s-a început lucrul pentru finalizarea locuinţei aflate în construcţie.

 

Costurile vor fi acoperite prin donaţii adunate de la cele trei biserici  

În această acţiune s-au implicat biserica ortodoxă, prin preotul Nicanor Vasilică Leuştean, biserica penticostală, reprezentată de Sandu Petriuc, şi biserica baptistă, prin pastorul Dănuţ Onofrei.

Samuel Grigorean, un tânăr om de afaceri din Marginea, şi-a asumat rolul de coordonator al lucrării. Cu forţă de muncă numeroasă, lucrările au început pe datorie, cu materiale de la firme locale.

„La slujba de duminică, în toate cele trei biserici se va face colectă pentru a fi acoperite costurile finalizării lucrărilor. Am estimat costuri totale de 42.000 de lei, cu aceşti bani casa urmând a fi terminată, inclusiv cu utilităţi. Suntem convinşi că mărginenii vor fi foarte solidari şi de această dată”, a spus Arcadie Boicu, unul din liderii societăţii civile din Marginea.

 

Solidaritate fără „culoare” religioasă

Cel mai important lucru este că la Marginea solidaritatea nu are „culoare” religioasă.

„Apartenenţa la un cult nu contează atunci când vine vorba de solidaritate, de satisfacţia şi de mulţumirea sufletească de a ajuta pe cineva aflat la nevoie. Aceasta este adevărata credinţă în Dumnezeu”, au transmis oamenii implicaţi în noua acţiune umanitară.

Arcadie Boicu a precizat că dacă totul decurge normal familia se va putea muta în casa nouă spre finele săptămânii viitoare. Momentan, cei doi soţi şi copiii acestora locuiesc la rude.

Comunitatea locală din Marginea are la activ numeroase acţiuni umanitate de amploare.

Cea mai de răsunet a fost în 2011, când, în urma unei mobilizări extraordinare, patru case mistuite de un incendiu devastator au fost ridicate prin donaţii şi voluntariat în timp record. În mai puţin de o lună cele patru case noi erau deja acoperite. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ortodocşii şi neoprotestanţii din Marginea, un nou front comun pentru ajutarea unei familii rămase fără casă.
 Vizualizări articol: 5570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Ortodocşii şi neoprotestanţii din Marginea, un nou front comun pentru ajutarea unei familii rămase fără casă4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei