Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Familia Olenici riscă să-şi piardă cei cinci copii pe care nu-i lasă de şase luni să meargă la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul celor cinci copii ai familiei Dan şi Paraschiva Olenici, din Horodnicu de Jos, este investigat din nou de Direcţia pentru Protecţia Copilului, la solicitarea prefectului de Suceava, Florin Sinescu. Aceasta a cerut, ieri, o anchetă care să arate la final şi modalitatea prin care copiii se pot întoarce la şcoală, chiar şi dacă părinţii se opun. Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat, ieri, că încă din luna ianuarie a anului 2013,  reprezentanţii şcolii din Horodnic de Jos au sesizat Protecţia Copilului cu privire la refuzul familiei Olenici de a-şi trimite copiii la şcoală.

„O echipă de specialişti, asistenţi sociali, psihologi s-a deplasat acasă la minori şi a stat de vorbă atât cu părinţii, cât şi cu copiii. Tot atunci s-a întrunit o echipă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Suceava, ai primăriei, ai şcolii, oameni care i-au convins pe părinţi că cel mai bine pentru copii este să-i dea la şcoală, să nu le îngrădească dreptul la educaţie”, a declarat Daneliuc. Până în luna septembrie a anului trecut, nu s-au primit alte sesizări, în schimb după începerea anului şcolar Serviciul de Urgenţă a fost informat din nou că părinţii nu vor să-şi mai dea copiii la şcoală. Pe 14 octombrie 2013, o echipă a Protecţiei Copilului a mers din nou la Horodnic de Jos, unde a stat de vorbă cu părinţii copiilor. Aceştia au declarat că vor să plece în străinătate şi de asta nu şi-au mai înscris copiii la şcoală. „Având în vedere că nu s-au confirmat cele declarate de părinţi, adică nu au plecat nicăieri, dar nici pe copii nu i-au lăsat să meargă la şcoală, noi ne vom consulta cu juriştii şi, cel mai sigur, vom cere o hotărâre în instanţa judecătorească”, a precizat reprezentatul Direcţiei de Protecţie a Copilului.

 

Şefa Partidului Poporului din Suceava, senatoarea Steliana Miron, merge luni la familia Olenici

În cursul zilei de ieri, Asociaţia „Martorii lui Iehova” din România, prin unul dintre membrii comitetului de conducere, Niculae Pop, a infirmat că familia Olenici face parte din acest cult religios creştin. „Ei fac parte din Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, ei fac politică, nu religie. La noi nu poţi să le faci pe amândouă. Am vorbit cu fratele nostru de la Rădăuţi, care ne-a spus că el are fraţi şi surori care sunt de-ai noştri, dar ei nu. Când erau tineri, umblau printre noi, dar nu au făcut niciodată parte din asociaţie. Noi nu ne putem implica în nici un fel în acest caz, nu sunt ai noştri”, a declarat Niculae Pop, care a mai precizat că statutul de membru al Asociaţiei „Martorii lui Iehova” se câştigă în urma consacrării şi botezului şi se atestă printr-o legitimaţie de membru.

Senatoarea PP-DD de Suceava, Steliana Miron, ne-a confirmat, ieri, că la alegerile locale din 2012 Dan Olenici a candidat pentru o funcţie de consilier local din partea PP-DD, la Consiliul Local Horodnicu de Jos, dar afirmă că după ce a pierdut alegerile nu a mai păstrat contactul cu partidul. „Nu a demisionat şi nici nu a fost exclus, deci scriptic el este încă membru PP-DD”, a afirmat senatoarea. Ea a spus că luni va merge la Horodnicu de Jos pentru a avea o discuţie cu familia Olenici şi a încerca să-i convingă să lase copiii la şcoală. „Voi discuta cu ei şi în calitate de membru în Comisia juridică din Senat, poate are plângeri întemeiate şi le putem soluţiona”, a mai spus Miron.

Tot în cursul zilei de ieri, Dan Olenici ne-a contactat pentru a ne anunţa că ne dă în judecată deoarece i-am stricat imaginea prezentând doar „parţial şi trunchiat” ceea ce ne-a spus el într-o discuţie de peste o oră. De asemenea, ne-a informat că nu face parte din „Martorii lui Iehova” şi nici din PP-DD. El a spus că are propria lui credinţă- „nu religie, că religia e de la dracu'”, dar a refuzat să ne spună care este aceasta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia Olenici riscă să-şi piardă cei cinci copii pe care nu-i lasă de şase luni să meargă la şcoală.
 Vizualizări articol: 4235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Familia Olenici riscă să-şi piardă cei cinci copii pe care nu-i lasă de şase luni să meargă la şcoală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ceva bun.. trimis de
(18 ian 2014, 14:31:29
in sfarsit se ia o decizie buna si corecta .luati copii si acordati-le sansa la viitor ,iar parintii duceti-i la un control psihiatric.cat despre d-na senator chiar nu cred ca e cazul sa ne implicam POLITIC atunci cand este vorba de viitorul unor copii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei