Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 296 (5503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări pentru comunitate

Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie de 1,6 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O investiţie de 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA, este aproape de finalizare în localitatea Pleşa. Lucrările au fost finanţate de Uniunea Polonezilor din România, iar clădirea va fi funcţională până în primăvara anului viitor.

Casa Polonă de la Pleşa va fi predată de constructor în cursul acestei luni, urmând ca în 2014 să fie cumpărat mobilierul şi celelalte accesorii necesare pentru buna funcţionare a clădirii.

Casa Polonă de la Pleşa are o sală de spectacole, bucătărie dotată după ultimele standarde şi cinci camere de cazare. În total, este vorba de o clădire cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp, care beneficiază şi de o parcare pentru maşini.

Deputatul Ghervazen Longher, care este şi preşedintele Uniunii Polonezilor din România, spune că o astfel de investiţie era necesară pentru comunitatea din Pleşa.

„În felul acesta oamenii de aici vor putea să organizeze petreceri, dar şi alte evenimente locale, cum ar fi serbări şcolare sau cu ocazia unor sărbători religioase. Mă bucur că am reuşit să finalizăm tot ce ne-am propus pentru acest an, iar în acest fel în primăvara anului viitor clădirea va fi funcţională”, a arătat deputatul din partea minorităţii polone, Ghervazen Longher.

Pe ultima sută de metri sunt şi lucrările la Casa Polonă de la Soloneţu Nou.  Inaugurată parţial încă din 2012, clădirea de la Soloneţu Nou este realizată cu fonduri alocate de statul polon, valoarea totală fiind de peste un milion de euro.

Dacă acum este funcţională sala de spectacole, anul viitor vor fi date în folosinţă şi camerele de cazare, nouă la număr, între care şi două apartamente.

Utilitatea acestei clădiri s-a dovedit deja în lunile scurse de la inaugurarea la care au participat inclusiv autorităţi din Polonia, aici fiind organizate mai multe evenimente importante din viaţa comunităţii din Soloneţu Nou.

Pentru anul viitor, cel mai important proiect al conducerii Uniunii Polonezilor din România este ridicarea unei Case Polone la Moara. Aceasta se va ridica la intrarea în Moara, pe un teren care este în curs de achiziţie, în proiect fiind cuprins şi un teren de sport.

„Ne-am propus ca în fiecare an să realizăm obiective care să vină în sprijinul comunităţilor locale. Din fericire, am realizat cam tot ce am gândit şi sper să continuăm pe aceeaşi linie şi în anii care urmează. E datoria noastră, a celor din conducerea Uniunii, să ne implicăm în toate comunităţile în care trăiesc etnici polonezi şi cred că până acum nu am dezamăgit pe nimeni”, a concluzionat deputatul Ghervazen Longher.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie de 1,6 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie de 1,6 milioane de lei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei