Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă grea

Sucevean condamnat în Belgia la 25 de ani de închisoare pentru viol şi omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de numai 25 de ani, din satul Lucăceşti, a primit o condamnare grea din partea autorităţilor belgiene, care l-au găsit vinovat pentru viol şi omor. Adrian Fundăcescu, zis „Tompi”, trebuie să stea în puşcărie pentru o perioadă de 25 de ani în urma verdictului dat vineri seară.

Adrian Fundăcescu a fost declarat vinovat de uciderea unei femeie din comuna Aywaille, în noaptea de 20 spre 21 mai 2011, în jurul orei locale 01.30 (02.30 ora României). Victima, în vârstă de 39 de ani, a fost agresată în plină stradă şi constrânsă prin forţă să îl urmeze pe agresor, după care a fost violată, sufocată şi strangulată.

Cadavrul femeii a fost descoperit în ziua următoare de trecători, fiind acoperit cu frunze. Adrian Fundăcescu a fost identificat ca fiind autorul faptelor. El frecventa aceeaşi cafenea ca victima şi se afla sub influenţa alcoolului atunci când a văzut-o trecând pe stradă şi a decis să o violeze.

Acuzatul a contestat intenţia de a o ucide şi a vorbit despre un deces accidental, cauzat de violenţa din timpul violului. Dar juraţii au considerat că, în timpul violului care a durat mai multe minute, Adrian Fundăcescu a decis să ucidă victima pentru a se asigura că nu îl va denunţa. Pentru a o împiedica să strige, el a recurs la strangulare.

 

„Tompi” lucra la negru în Belgia

Potrivit site-ului www.rtl.be, totul s-a petrecut pe un drum public, iar vecinii au auzit-o pe femeie ţipând, dar nu au reacţionat în nici un fel. Jurnaliştii cotidianului „La Meuse” susţin că Adrian Fundăcescu muncea la negru în regiune, iar la scurt timp după producerea faptei ar fi dispărut din zonă. Acest ultim aspect a fost negat de sucevean, care i-a mărturisit avocatului său că a mai stat în Belgia încă două săptămâni după consumarea violului şi crimei de care este acuzat.

La scurt timp după producerea faptei, pe numele lui „Tompi” a fost emis un mandat european de arestare. În baza acestui mandat, Curtea de Apel Suceava a decis predarea tânărului în Belgia pentru a-şi rezolva problemele judiciare din acest stat. 

În urmă cu doi ani şi jumătate, în faţa instanţei de judecată Adrian Fundăcescu nu a spus nimic în apărarea sa. Singurele indicii şi declaraţii au venit din partea lui Vasile Ciubotariu, avocatul din oficiu care l-a reprezentat.

„Clientul meu susţine că nu o cunoaşte pe victimă şi că a lucrat pentru o altă persoană din Belgia. De fapt, în materialul trimis de autorităţile belgiene se spune că <ar fi implicat>, iar de aici până la <a fi> este cale lungă. Ancheta a cuprins mai multe persoane, printre care şi Adrian, care spune că nu are nici o implicare”, declara în iunie 2011 Vasile Ciubotariu în faţa instanţei de judecată.

La acea vreme, Adrian Fundăcescu şi-a dat acceptul pentru predare, semnând în acest sens şi o declaraţie în faţa completului de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean condamnat în Belgia la 25 de ani de închisoare pentru viol şi omor.
 Vizualizări articol: 5385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sucevean condamnat în Belgia la 25 de ani de închisoare pentru viol şi omor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un gunoi care trebuie tratat ca atare! trimis de
( 9 dec 2013, 11:47:14
In presa din Romania acest individ tipa sus si tare ca nici macar nu o cunoaste pe victima, fara nicio urma de regret macar, dar in fata procurorilor belgieni a recunoscut ca a strangulat-o pe victima ca sa nu tipe. Procurorul general a cerut inchisoarea pe viata, pacat insa ca judecatorii i-au dat doar 25 de ani! Asemenea indivizi fac un mare rau victimelor si familiilor acestora, dar aduc si un mare deserviciu de imagine Romaniei. Ar trebui ca si justitia din tara noastra sa-i mai adauge niste ani de detentie pentru defaimare statului pentru ca este trecut asa ceva si in codul penal!
2.   * trimis de
( 9 dec 2013, 16:58:32
despre Belgia: foarte greu dau pedepse aşa mari
( oricum, un an de închisoare trece...în 3 luni)
e o ţară libertină, frumoasă,,nu-i pentru cocalari
eu i-aş gaza pe... ăştea nu-s infractori, îs nebuni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei