Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 238 (5445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie temporară

Primăria Suceava va înfiinţa o nouă societate de transport şi distribuţie a energiei termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană trebuie să găsească rapid o soluţie prin care activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic să fie prestată de o altă societate decât Termica.

Printr-o adresă oficială transmisă Primăriei Suceava de administratorii judiciari ai Termica, societate aflată în insolvenţă, aceştia au anunţat că renunţă la activitatea de transport şi distribuţie.

Problema a fost semnalată ieri, în şedinţa de Consiliu Local de stabilire a unui nou preţ al gigacaloriei, de către senatorul Ovidiu Donţu, prezent la dezbateri:

„Un subiect extrem de important este să vedem ce facem cu transportul şi distribuţia agentului termic, care este domeniu public şi trebuie să funcţioneze într-un sistem public sau recunoscut ca fiind public. Avem şi unele instalaţii care trebuie să ajungă în sistemul unitar de furnizare a căldurii. Sper ca odată cu utilizarea unei noi tehnologii, pe biomasă, confortul cetăţenilor să crească”.

Faptul că transportul şi distribuţia agentului termic nu va fi prestată în această iarnă de Termica a fost confirmat şi de primarul Ion Lungu:

„Am mai avut joi o întâlnire cu administratorii judiciari ai Termica. Credeam că în scrisoarea care au făcut-o către primărie au spus ca un pretext, ca să pună presiune, că renunţă la serviciul de transport şi distribuţie. Chiar vor să renunţe. În cel mai scurt timp vom intra în Consiliul Local cu o strategie privind transportul şi distribuţia, pentru că şi acolo sunt o serie de pierderi, pe care creditorii nu le doresc. Imediat trebuie să ne ocupăm de acest capitol”.

Şeful municipalităţii sucevene a anunţat că de luni va înfiinţa o comisie, cu personal tehnic şi juridic, care să se ocupe de această problemă, iar în paralel, se va consulta cu parlamentarii, cu conducerea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean, astfel încât în cea mai scurtă perioadă de timp să existe un nou operator de transport şi distribuţie a agentului termic produs de Termica, iar ulterior, de centrala celor de la Bioenergy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava va înfiinţa o nouă societate de transport şi distribuţie a energiei termice.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava va înfiinţa o nouă societate de transport şi distribuţie a energiei termice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei