Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 233 (5440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţii pompieri

Trei gospodării şi un restaurant, distruse de flăcări. Două persoane au făcut atacuri de panică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru incendii puternice s-au înregistrat în mai puţin de 24 de ore, de vineri noapte până sâmbătă după-amiază, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, flăcările distrugând trei gospodării, din Vatra Dornei, Straja şi Voitinel, dar şi un restaurant din comuna Marginea.

 

Două gospodării în flăcări de la un cablu neizolat corespunzător

Primul eveniment a fost anunţat la dispeceratul pompierilor vineri, în jurul orei 23.45, la Straja. Nu mai puţin de şase autospeciale au fost trimise la faţa locului. La sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră grajdul, şura, garajul, bucătăria de vară şi anexele unei gospodării şi ameninţau să se extindă şi la casa de locuit.

Incendiul s-a propagat cu repeziciune şi la acoperişul locuinţei şi la o anexă a unei proprietăţi învecinate şi erau cât pe ce să cuprindă şi o a treia gospodărie.

Construcţiile din lemn ale gospodăriilor şi aşezarea lor foarte apropiată una de cealaltă au favorizat propagarea focului, susţin specialiştii ISU, care au luptat cu flăcările până spre dimineaţă, incendiul fiind lichidat după ora 3.00.

Pe timpul intervenţiei, paramedicii au acordat primul ajutor unei femei, Maria P. (85 de ani), proprietara celei de-a treia gospodării, care, când a văzut cât de aproape erau flăcările de gospodăria ei, a suferit un atac de panică. Bătrâna a fost transportată cu ambulanţa la spitalul din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare.

Din fericire pentru octogenară, pompierii au reuşit să stingă incendiul înainte ca acesta să-i afecteze gospodăria.

Flăcările au făcut prăpăd însă în gospodăriile vecinilor bătrânei, Constantin P. şi Dragoş P.

Primului proprietar i-au ars şura (pe 80 de metri pătraţi), adăpostul de animale (pe 100 mp), garajul (40 mp), bucătăria de vară (20 mp) şi alte anexe (40 mp), iar celui de-al doilea, incendiul i-a distrus acoperişul casei (40 mp) şi bucătăria de vară (20 mp).

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric, din cauza unui cablu (electric) izolat necorespunzător”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

 

Imobile făcute scrum de la câteva scântei de la coșurile de fum

Nici bine nu s-au întors pompierii din Rădăuţi la unitate, că o nouă alarmă avea să-i trimită din nou în teren.

De data aceasta a fost anunţat, la câteva minute după ora 7.00, un incendiu la o casă din comuna Voitinel.

Împreună cu colegii de la Vicovu de Sus şi voluntarii serviciilor pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Voitinel şi Gălăneşti, pompierii din Rădăuţi au intervenit pentru salvarea unei gospodării cuprinse de flăcări din cauza mai multor scântei provenite de la un coş de fum deteriorat.

La sosirea salvatorilor ISU ardeau locuinţa şi anexele, existând pericolul de propagare a flăcărilor la două case învecinate.
„Au ars casa de locuit, pe o suprafaţă de 70 mp, anexele gospodăreşti, pe 30 mp, şi bunuri casnice”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul major Alin Găleată, precizând că pompierii au salvat un cal, 30 de păsări şi cele două locuinţe învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:45.
Tot de la scânteile de la un coş de fum deteriorat a izbucnit, sâmbătă după-amiază, un incendiu şi la o casă socială din municipiul Vatra Dornei.

Trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD au fost trimise la faţa locului, flăcările mistuind acoperişul imobilului, acoperişul unei anexe, mobilier şi mai multe bunuri de uz casnic, degradându-se totodată şi pereţii locuinţei.

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, unul dintre chiriaşi (Petru H., 38 de ani) a suferit un atac de panică, fiind preluat de paramedici şi transportat la spital.

 

Incendiu la un restaurant din Marginea. Şase autospeciale de pompieri, trimise la faţa locului

Tot sâmbătă, cu puţin timp înaintea orei 18.00, la dispeceratul ISU a fost anunţat un incendiu izbucnit la un restaurant din Marginea.

La faţa locului au fost trimise şase autospeciale, împreună cu zeci de pompieri de la Detaşamentul Rădăuţi şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Marginea şi Suceviţa.

Flăcările cuprinseseră acoperişul restaurantului (construcţie P+2+M), existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi anexele din apropiere.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproximativ două ore şi jumătate, stabilind drept cauză a izbucnirii flăcărilor tot coşul de fum, de data aceasta amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

„A ars acoperişul restaurantului, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Au mai fost afectate mansarda, geamuri termopan, obiecte de mobilier şi bunuri de uz casnic”, se precizează în comunicatul ISU Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei gospodării şi un restaurant, distruse de flăcări. Două persoane au făcut atacuri de panică.
 Vizualizări articol: 3057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei gospodării şi un restaurant, distruse de flăcări. Două persoane au făcut atacuri de panică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei