Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie DSP

Pensiunile din Suceviţa unde 20 de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară au fost închise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensiunile din Suceviţa la care au fost cazaţi cei 20 de turişti cu toxiinfecţie alimentară au fost închise. Măsura a fost luată ieri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a dispus suspendarea activităţii pentru o perioadă de şase luni. Pensiunile nu mai au voie să funcţioneze din cauză că apa pe care o utilizează nu este potabilă, a arătat ieri dr. Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.

El a explicat că, potrivit legislaţiei în domeniu, decizia de închidere se aplică pentru o durată de şase luni, timp în care administratorii pensiunilor trebuie să dezinfecteze sursa proprie de alimentare cu apă, un puţ forat şi o fântână din curte, şi să monitorizeze periodic, prin analize de laborator, calitatea apei.

„Apa care alimentează cele două pensiuni este contaminată cu bacili coliformi ce pot provoca boli infecţioase. Faptul că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic este mai grav decât un borş stricat, pentru că apa este folosită inclusiv la prepararea hranei şi este consumată de cei mai mulţi dintre turişti”, a spus dr. Ludovic Abiţei.

 

Cauza toxiinfecţiei alimentare, încă necunoscută

El a precizat că până în prezent nu s-a reuşit identificarea agentului cauzator al toxiinfecţiei alimentare, fiind aşteptate şi rezultatele analizelor de laborator efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava pe probele recoltate din alimentele folosite la prepararea mâncării.

Sâmbătă la amiază, 13 turişti, printre care şi doi copii, au ajuns la Spitalul din Rădăuţi cu toxiinfecţie alimentară. Alţi şapte turişti au primit îngrijiri medicale în incinta pensiunilor la care erau cazaţi. Bolnavii cu vârste între 12 şi 63 ani făceau parte dintr-un grup de o sută de turişti din Timişoara, 80 de adulţi şi 20 de copii, care erau cazaţi la două pensiuni din Suceviţa.

Sâmbătă, la faţa locului au fost dislocate şase ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi două ambulanţe SMURD Suceava. Din fericire, problemele medicale nu s-au dovedit foarte grave, astfel încât toţi turiştii, inclusiv cei internaţi, au putut pleca duminică dimineaţă spre casele lor.

 

Amenzi de 6.000 lei pentru administratorii pensiunilor

Toxiinfecţia alimentară în urma căreia au avut de suferit cele 20 de persoane s-a produs, cel mai probabil, după micul dejun servit sâmbătă dimineaţă la pensiunile din Suceviţa. Potrivit martorilor, administratorii celor două pensiuni au inclus în meniu conopidă fiartă cu glazură de brânză şi ouă, iar problemele medicale au apărut spre orele prânzului.

În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a aplicat primele sancţiuni încă de sâmbătă, după anunţarea incidentului, când a fost efectuat şi un prim control.

În urma verificărilor, DSP a emis o amendă de 5.000 de lei pentru lipsa analizelor medicale la zi în rândul personalului angajat la cele două pensiuni şi una de 1.000 de lei pentru neefectuarea de către salariaţi a cursurilor de igienă, aşa cum cere legea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensiunile din Suceviţa unde 20 de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară au fost închise.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pensiunile din Suceviţa unde 20 de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară au fost închise5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frateeee...frateeee..ce ne-ai facut din stomacele? trimis de
( 6 sep 2013, 12:24:59
Una dintre pensiuni ( nu dam numele) este a domnului senator Orest Onofrei. Pai bine domnule medic veterinar, senator tocmai in Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, sa dai dumneata brinza stricata la frati si surori si sa-i strici la burta? Daca luau si o gura de palinca nu mai auveau asemenea disconfort...dar sa nu vorbim de lucrul dracului in casa "pastorului"...
Mai bine ii intretineaipe clienti cu fructe de padure...in special afine ca "astea stringe" la burtica.
1.1  RE: Frateeee...frateeee..ce ne-ai facut din stomacele? trimis de
( 6 sep 2013, 17:57:50
Frate esti tare de tot,AI MARE DREPTATE.....PENSIUNEA DAGIDAAAAAAA PENTRU CEI CARE NU STIU,acestia erau DUMNEZEI BUCOVINEI SI NU II AJUNGEA NIMENI, LA NIVELUL LOR NICI CU PRAJINA...POLITIA PENTRU EI NU EXISTA...
2.   Numele pensiunilor trimis de
( 6 sep 2013, 12:29:26
Un articol corect ar fi dat si numele pensiunilor.Asa cum la infractori le dati varsta corecta, numele intreg, chiar daca are 7 prenume, asa vrem si numele pensiunilor. Chiar daca acum le-a fost suspendata activitatea...vrem sa stim la ce pensiuni sa avem grija pe viitor.
3.   Doctore, trimis de
( 6 sep 2013, 15:38:00
Sa nu vorbim de rau despre fratii nostri ca se pot monitoriza "scrisurile"si este necuviincios.Bine ca n-au avut probleme mai serioase,cu toate ca amintirea ramane vesnica si intiparita in inima acelor turisti.
4.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2013, 17:22:04
Cind s-au aruncat astia la control observati cite s-au gasit . Cam ce s-ar afla la controale fara ciubucuri pe la toate pensiunile de la noi . OHO , ce la bani ar fi la stat .
5.   Comentariu trimis de
( 6 sep 2013, 18:09:37
rusine sa va fie tuturor celor care administrati pensiunile DAGIDA.a/ti facut de ras turismul sucevean/bucovinean care si asa merge destul de greu.v/ati batut joc de munca altor mii de oameni din domenul turistic care muncesc cinstit si corect sa poata aduce cativa turisti in zona.asa cand desfasoari o activitate din care nu traiesti efectiv ci doar speli niste bani care vin ilegal din alte smecherii,cum ar fi politica,traficul de influenta,luarea de mita,etc.RUSINE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei