Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 197 (5404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Invitaţii la furt

Patru case în construcţie sparte în weekend, avertismente pentru sucevenii care pleacă la muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru case aflate în construcţie au fost călcate de hoţi la finele săptămânii trecute, iar poliţiştii atrag atenţia că aceste fapte, una după alta, sunt avertismente pentru sucevenii care lucrează peste hotare şi în această perioadă, după concediul din august, încep să plece spre ţările în care muncesc.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că „odată cu plecarea unor persoane înapoi la muncă s-au înregistrat patru furturi sesizate în Mitocu Dragomirnei, Forăşti, Bălcăuţi şi Vicovu de Jos. În toate cazurile s-au furat scule electrice, valoarea totală a acestora fiind de circa 5.000 de lei”.

În această perioadă hoţii ştiu că multe construcţii de acest gen rămân fără nici un fel de pază şi încep să acţioneze, avertizează poliţiştii.

„În fiecare an, august este luna în care o mare parte a celor care lucrează în străinătate revin în localităţile de domiciliu pentru a-şi petrece concediile şi pentru a-şi plasa investiţiile financiare în materiale de construcţie, unelte, scule, aparatură electronică sau electrocasnică. Persoanele care nu investesc şi în sisteme de siguranţă eficiente constituie o pradă facilă imediat ce pleacă din localitate”, a avertizat inspectorul principal, bazându-se în special pe datele statistice din anii anteriori.

Ca măsuri de prevenire a furturilor din casele ce rămân nelocuite poliţia recomandă:  instalaţi dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă, rugaţi un vecin să supravegheze locuinţa, nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de acasă, protejaţi ferestrele de la subsol şi cele de la parter cu grilaje metalice ori montaţi geamuri duble.

Poate cel mai important este ca locuinţa să aibă un sistem de alarmă cât mai sigur şi ca proprietarii să nu lase bani sau bunuri de valoare în interior. O greşeală care este o adevărată invitaţie la furt este că unii păgubiţi lasă în interior bunuri care sunt vizibile, pe fereastră, din exterior.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru case în construcţie sparte în weekend, avertismente pentru sucevenii care pleacă la muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 2970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru case în construcţie sparte în weekend, avertismente pentru sucevenii care pleacă la muncă în străinătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei